Ασκήσεις αισιοδοξίας εν πτήσει από τον Ερντογάν για την τουρκική οικονομία: Βλέπει ανάκαμψη

Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις των οικονομολόγων οι εκτιμήσεις του Ερντογάν για την οικονομία. Photo: Daily Sabah, via Twitter
Τα επιτόκια και ο πληθωρισμός στην Τουρκία οδεύουν προς τα επιθυμητά επίπεδα «παρόλες τις πιέσεις» και θα πέσουν σε μονοψήφια ποσοστά το 2020, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσα από το αεροπλάνο με το οποίο επέστρεψε από το Κατάρ, ο Ερντογάν δήλωσε πως η μείωση των επιτοκίων και του πληθωρισμού θα είναι μόνιμη και πρόσθεσε πως μόλις τα δύο ποσοστά γίνουν μονοψήφια, η οικονομία και το νόμισμα στην Τουρκία θα είναι «πολύ διαφορετικά».

Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμη, σύμφωνα με το NTV, πως τούρκοι και αμερικανοί αξιωματούχοι θα καταβάλλουν προσπάθειες μέχρι τον Απρίλιο για τη διευθέτηση της διένεξης μεταξύ των δύο χωρών που οφείλεται στην αγορά εκ μέρους της Τουρκίας ρωσικών αμυντικών συστημάτων S-400.

Ερωτηθείς πώς μπορεί να βρεθεί μια λύση στη διένεξη, ο Ερντογάν είπε στους δημοσιογράφους: «Υπάρχει μια διαδικασία που θα συνεχισθεί μέχρι τον Απρίλιο. Οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών μας θα πραγματοποιήσουν αυτές τις προσπάθειες. Πρέπει να δούμε πού θα φθάσουμε μ’ αυτές τις προσπάθειες».

Reuters via ΑΠΕ – ΜΠΕ

Απίστευτη πρόκληση της Τουρκίας στις ΗΠΑ: Δοκιμάζουν τους S-400 εναντίον των F-16…

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: