Αρσέν Βενγκέρ: Η Μπαρτσελόνα είναι πρώτη αλλά παίζει αργά, αδύναμα, χάνει τη μπάλα

File Photo: O Ερνέστο Βαλβέρδε. EPA, Alejandro Garcia




Σκληρή κριτική στην Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε άσκησε ο Αρσέν Βενγκέρ. «Είναι πρώτη στο πρωτάθλημα, πρώτη στον όμιλό της στο Champions League και παίζουν σαν να είναι σε κρίση. Το παιχνίδι της είναι πολύ αργό, δεν υπάρχει δυναμισμός, στα τελευταία 30 μέτρα γίνεται πολύ ατομικό και κάθε φορά που χάνουν την μπάλα, δίνουν την αίσθηση ότι θα δεχθούν γκολ επειδή δεν μπορούν να επιβραδύνουν την ταχύτητα του αντιπάλου», είπε Αλσατός προπονητής.

«Έχουμε έναν δείκτη. Μετά από 80 λεπτά, η Μπαρτσελόνα έτρεξε 97 χιλιόμετρα και η Σλάβια Πράγας 109. Αυτά είναι 12 χιλιόμετρα διαφορά. Δεν είχα δει τόσο πολύ τη διαφορά σε 80 λεπτά. Αυτή η φυσική διαφορά δείχνει ότι η Μπαρτσελόνα είχε ξεπεραστεί φυσικά και δεν έχει αρκετή ταχύτητα», πρόσθεσε.

Το σίγουρο είναι ότι μετά από αυτή την ισοπαλία ο Ερνέστο Βαλβέρδε, είναι και πάλι στο προσκήνιο. Το ερώτημα, όπως σημειώνει η καταλανική mundodeportivo, είναι αν σταμάτησε ποτέ να είναι, μετά τον αποκλεισμό σοκ από την Λίβερπουλ. Ηταν μετέωρος στο τέλος της προηγούμενης σεζόν όταν το ευρωπαϊκό χτύπημα προστέθηκε στην ήττα στον τελικό του Κυπέλλου εναντίον της Βαλένθια. Όμως η αδυναμία, σύμφωνα με τους Ισπανούς να βρει ιδανικό αντικαταστάτη, του έδωσε ένα ακόμα έτος κατά το οποίο έπρεπε να αρχίσει να αναδιαμορφώνει την ομάδα Η αρχή αυτής της περιόδου όμως έφερε ακόμα μεγαλύτερη αμφισβήτηση. Η ομάδα είχε το χειρότερο ξεκίνημα τα τελευταία χρόνια: τρεις ήττες στο πρωτάθλημα, τέσσερα παιχνίδια χωρίς να σκοράρει και εκτός λειτουργίας μακριά από το σπίτι …

Και τo χειρότερo δεν είναι αυτοί οι αριθμοί, αφού δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς, ότι είναι πρώτη στη LaLiga και στον όμιλό της στην Ευρώπη, είναι η αίσθηση που μεταδίδει. Αυτή η ομάδα έχει χάσει την ικανότητα να κυριαρχεί στους αγώνες.

Στην… γωνία, πάντως, έχουν αρχίσει και φαίνονται δύο «σκιές», αυτή του Ρόναλντ Κούμαν (εθνική Ολλανδίας) και εκείνη του Μαρτσελο Γκαγιάρδο (Ρίβερ Πλέιτ)…

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προβλημάτισε πάλι η Μπαρτσελόνα: Έμεινε στο 0-0 με τη Σλάβια, υπό αμφισβήτηση ο Βαλβέρδε

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: