Αρχηγηλίκια και στον ΟΗΕ εν ονόματι των μουσουλμάνων επιζητεί τώρα ο Ερντογάν

Ο Ταγίπ Ερντογάν απευθύνεται στην 35η Μόνιμη Επιτροπή Οικονομικής και Εμπορικής Συνεργασίας του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΣΕ) στην Κωνσταντινούπολη.EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE/ MUSTAFA KAMACI




Ούτε μια μουσουλμανική χώρα δεν υπάρχει ανάμεσα στα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι αυτό το άδικο σύστημα δεν μπορεί να συνεχιστεί και πως το ΣΑ θα πρέπει να σχηματιστεί λαμβάνοντας υπόψη τη δομή του παγκόσμιου πληθυσμού.

Σε ομιλία του στην 35η Μόνιμης Επιτροπής Οικονομικής και Εμπορικής Συνεργασίας του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΣΕ) στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε  ότι ο ισλαμικός κόσμος αντιμετωπίζει κινδύνους όπως η τρομοκρατία, οι εσωτερικές διαμάχες και η αμάθεια, λέγοντας ότι σε αυτά προστίθεται και η εχθρότητα εναντίον των ξένων στις δυτικές χώρες.

  • Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο, η πείνα και η φτώχεια δυστυχώς περισσότερο γίνεται αισθητή στις χώρες του Ισλάμ. Υποστήριξε ακόμη ότι “οι φυσικές πηγές που μας έχει δώσει ο Θεός δυστυχώς δεν πλουτίζουν τους λαούς μας αλλά τις δυτικές χώρες”.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε πως το ένα εκατομμύριο Σύριοι που βρίσκονται κάτω από τις βόμβες αποτελούν μόνο στατιστικά στοιχεία στα μάτια κάποιων.

“Ο ισλαμικός κόσμος δεν μπορεί να πάρει ελεύθερα απόφαση για το μέλλον του. Εάν προσέξετε, δεν υπάρχει ούτε μια μουσουλμανική χώρα ανάμεσα στα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Αυτό το άδικο σύστημα δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε πως “δεν πρέπει να αυταπατόμαστε λέγοντας πως στα 15 μη μόνιμα μέλη του ΣΑ υπάρχουν και μία ή δύο μουσουλμανικές χώρες”.

Υποστήριξε πως το ΣΑ των Ηνωμένων Εθνών  θα πρέπει να σχηματιστεί λαμβάνοντας υπόψη την δομή του παγκόσμιου πληθυσμού.

“Εμείς ως μουσουλμάνοι είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε υπερασπιστές της δικαιοσύνης του 21ου αιώνα”, ανέφερε.

ΚΥΠΕ/Αννα Ανδρέου, Κωνσταντινούπολη – Τουρκία/ΓΧΡ

Τραβάει το σκοινί ο Τσαβούσογλου για τους S-400: Δεν θα μείνουν στο κουτί, θέλουν και τους Patriot

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: