Απόβαση προσφύγων, μεταναστών στον Πειραιά: Νέες αντιδράσεις κατοίκων, στην Θεσσαλονίκη [photo]

FILE PHOTO: Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το ‘Νήσος Σάμος” μεταφέροντας 249 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη. Photo via Open TV




Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ μεταφέροντας 46 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μυτιλήνη και 151 από τη Χίο.

Στις 08:05 αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο BLUE STAR 2 μεταφέροντας 25 πρόσφυγες και μετανάστες από την Κω και 62 από τη Λέρο. Οι μετανάστες και πρόσφυγες και στις δύο περιπτώσεις αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας της χώρας.

  • Στο μεταξύ, νέες αντιδράσεις σε πιθανή έλευση προσφύγων και μεταναστών σημειώθηκαν χθες το βράδυ αυτή τη φορά στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην περιοχή της Νέας Κρήνης, σύμφωνα με το Ράδιο Θεσσαλονίκη. Το βράδυ της Κυριακής συγκεντρώθηκαν περίπου 50 πολίτες ώστε να διαμαρτυρηθούν σε ενδεχόμενη φιλοξενία πληθυσμών στο πρώην νοσοκομείο Παναγία, πληροφορία που στη συνέχεια δεν επιβεβαιώθηκε, ωστόσο σήμερα το πρωί μπροστά στην είσοδο του πρώην νοσοκομείου έχει τοποθετηθεί πανό με περιεχόμενο εναντίον ενδεχόμενης έλευσής τους.
Πανό έξω από το πρώην νοσοκομείο Παναγία στη Νέα Κρήνη Θεσσαλονίκης. Photo via ThessNews

Μετανάστες σε ξενοδοχεία στη Νάουσα

Πρόσφυγες και μετανάστες έχουν ήδη εγκατασταθεί σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Νάουσας. Πρόκειται για 78 συνολικά άτομα, 70 ενήλικες και 8 ανήλικα.

  • Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη ακόμη 2-3 ξενοδοχεία στην Ημαθία (Νάουσα και Βέροια) έχουν κάνει αίτηση για να δεχθούν συνολικά 200 άτομα.
  • Το ξενοδοχείο στη Νάουσα έχει φιλοξενήσει και στο παρελθόν πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις από τους κατοίκους.

Αυτή τη φορά όμως υπάρχουν αντιδράσεις από μερίδα κόσμου ενώ φέρεται να έχουν γίνει και απειλητικά τηλεφωνήματα προς τη διεύθυνση του ξενοδοχείου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ράδιο Θεσσαλονίκη, THESSNEWS

 

Κουμουτσάκος: 40.000 αφίξεις προσφύγων και μεταναστών μέσα σε τέσσερις μήνες

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: