Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Τηλέμαχου Λαβίδα με εγγύηση μαμούθ $26 εκατ.

Το Metropolitan Correctional Center, στο Μανχάταν όπου θα παραμείνει έγκλειστος ο Τηλέμαχος Λαβίδας μετά την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισής του. EPA/JUSTIN LANE




Δικαστήριο της Νέας Υόρκης απέρριψε για δεύτερη φορά το αίτημα αποφυλάκισης του Τηλέμαχου Λαβίδα που εμπλέκεται σε χρηματιστηριακό σκάνδαλο insider trading παρά το γεγονός ότι προτάθηκε εγγύηση μαμούθ, ύψους 26 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg ο Τηλέμαχος Λαβίδας, γιος του επιχειρηματία Θανάση Λαβίδα της Lavipharm, προσέφερε 23,6 εκατ. ευρώ (25,98 εκατ. δολάρια) ως εγγύηση για να αποφυλακιστεί από τις φυλακές του Μανχάταν, όπου βρίσκεται ώσπου να γίνει η δίκη αντιμετωπίζοντας εννέα σοβαρές κατηγορίες. Για την ίδια υπόθεση 31 κατηγορίες αντιμετωπίζει και ο Γιώργος Νίκ, ο οποίος έχει εξαφανισθεί και αγνοείται.

Για την υπόθεση, ο δικηγόρος του κ. Λαβίδα Τζόναθαν Στρίτερ, δήλωσε:

«Μετά την παρουσίαση των σχετικών αποδεικτικών στοιχείων από τους δημόσιους κατήγορους, ο κ. Λαβίδας προχώρησε σε κατάθεση νέας αίτησης για εγγύηση στη βάση ότι δεδομένα που αφορούν την υπόθεση του έχουν αλλάξει σημαντικά.

Από τα στοιχεία που παρουσίασαν οι δημόσιοι κατήγοροι, κατέστη σαφές ότι το αποδεικτικό υλικό στην υπόθεση εναντίον του είναι αδύναμο. Συγκεκριμένα δεν παρουσιάστηκε κάποιο στοιχείο που να τεκμηριώνει οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας γραπτής, ηλεκτρονικής, τηλεφωνικής ή άλλης μορφής μεταξύ του κ. Τηλέμαχου Λαβίδα και οποιουδήποτε άλλου προσώπου από όπου να προκύπτει ότι ο κ. Λαβίδας έλαβε ή παρείχε εμπιστευτικές πληροφορίες σε άλλο πρόσωπο.

Επιπλέον, οι δημόσιοι κατήγοροι δεν εμφανίζουν μάρτυρα που να καταθέτει πως ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας αποκάλυψε εμπιστευτικές πληροφορίες, συμμετείχε σε παράνομο κύκλωμα ή αποκόμισε οφέλη.

Η αίτηση εγγύησης εξετάσθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2019 και απερρίφθη για λόγους που δεν είχαν σχέση με την ουσία της υπόθεσης, παρόλα αυτά ο κ .Τηλέμαχος Λαβίδας, ο οποίος εξαρχής έχει αρνηθεί τις κατηγορίες εναντίον του, έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη των ΗΠΑ και είναι πεπεισμένος ότι θα καταρρίψει πολύ σύντομα τις αβάσιμες κατηγορίες εναντίον του.

Ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας θα συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα που μόλις ξεκίνησε και θα αποδείξει την αθωότητα του.»

HJ με πληροφορίες από mononews.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: