Αποκάλυψη: Έκθεση της DIA υποστηρίζει ότι η τουρκική εισβολή βοήθησε τους τζιχαντιστές

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ σε περιοδεία στην Ασία, συνομιλεί με δημοσιογράφους. DoD photo by Army Staff Sgt. Nicole Mejia
Η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία, μετά την απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις από την περιοχή, ενίσχυσε το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), το οποίο προετοιμάζει νέα σχέδια για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Τα παραπάνω αναφέρει έκθεση της Υπηρεσίας Πληροφοριών του αμερικανικού Πενταγώνου (της γνωστής DIA). Την έκθεση αποκάλυψε το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με την έκθεση το Ισλαμικό Κράτος “εκμεταλλεύτηκε την τουρκική εισβολή και την επακόλουθη απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ για την ανασύσταση των δυνατοτήτων και των πόρων του στη Συρία και την ενίσχυση της ικανότητάς της να προγραμματίσει επιθέσεις στο εξωτερικό.”

Σύμφωνα με την έκθεση της DIA, η απουσία της αμερικανικής “αντιτρομοκρατικής πίεσης, πιθανότατα θα δώσει τον απαιτούμενο χρόνο στο Ισλαμικό Κράτος για να στοχεύσει τη Δύση και να παράσχει υποστήριξη στα παγκόσμια τρομοκρατικά δίκτυα».

Το Ισλαμικό Κράτος αναμένεται να αντέξει τον πρόσφατο θάνατο του ηγέτη του, του Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάνι και πιθανότατα θα διατηρήσει «τη συνέχιση των επιχειρήσεων, την συνολική συνοχή και τουλάχιστον την τρέχουσα πορεία του», προσθέτει η έκθεση.

Το Ισραήλ ομολόγησε ότι κτύπησε τη Δαμασκό: Εξαπέλυσε δεκάδες πλήγματα εναντίον Ιρανών

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal