Από αξιολόγηση περνά η Ελλάδα για τη στέρηση της ελευθερίας: Επίσκεψη των Ηνωμένων Εθνών

File Photo: Άποψη από τις φυλακές Κορυδαλλού. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας
Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει η ομάδα εργασίας των Ηνωμένων Εθνών για την Αυθαίρετη Κράτηση, από τις 2 έως τις 13 Δεκεμβρίου, με σκοπό την αξιολόγηση της κατάσταση στη χώρα, σε ό,τι αφορά τη στέρηση της ελευθερίας.

Η αντιπροσωπεία -αποτελούμενη από τρία μέλη της ομάδας, τον José Antonio Guevara Berm údez, την Leigh Toomey και τον Sètondji Roland Adjov – θα συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους, ομάδες της κοινωνίας των πολιτών και άλλους παράγοντες.

  • Οι εμπειρογνώμονες θα επισκεφτούν επίσης διάφορα σημεία κράτησης, όπως φυλακές, αστυνομικά τμήματα και ιδρύματα ανηλίκων, μεταναστών και ατόμων με ψυχοκοινωνικές αναπηρίες, προκειμένου να συγκεντρώσουν πληροφορίες, οι οποίες θα αποτελέσουν μέρος της συνολικής αξιολόγησής τους.

Η Ομάδα Εργασίας θα κοινοποιήσει τις προκαταρκτικές παρατηρήσεις της σε συνέντευξη Τύπου στις 13 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 στο Electra Hotel Athens.

Η Ομάδα Εργασίας θα παρουσιάσει την τελική της έκθεση για την επίσκεψη στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο του 2020.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πανεπιστήμια: Έρχεται νόμος για ηλεκτρονική ψηφοφορία σε φοιτητικές εκλογές και συνελεύσεις

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal