Απίστευτα παιχνίδια στο Champions League: «Μαγεία» σε Λονδίνο και Ντόρτμουντ

Από το παιχνίδι του Άγιαξ με την Τσέλσι (4-4). EPA, NEIL HALL




Ματς που όμοιά τους δύσκολα μπορεί να θυμηθεί κανείς στην Ιστορία του Champions League διεξήχθησαν απόψε σε Λονδίνο και Ντόρτμουντ, αλλά και στα περισσότερα γήπεδα.

Η διοργάνωση που προσφέρει απίστευτο θέαμα και καθηλώνει εκατομμύρια οπαδών σε όλο τον πλανήτη, προσέφερε και στην 4η αγωνιστική των ομίλων ποδοσφαιρικές παραστάσεις με πολλά γκολ (27 γκολ), «μυθικές» ανατροπές και τον κόσμο να τις παρακολουθεί με… κομμένη την ανάσα.

Στο Στάμφορντ Μπριτζ, ο Άγιαξ προηγήθηκε με 4-1, αλλά δύο αποβολές μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα για την ομάδα του Τεν Κάτε (Μπλιντ και Φέλτμαν) έδωσαν την ευκαιρία στην… αφηνιασμένη Τσέλσι να ισοφαρίσει σε 4-4, σε ένα όμιλο (8ο), που έχει «πάρει φωτιά» μετά την αποψινή βραδιά. Τρεις ομάδες (Άγιαξ, Τσέλσι και Βαλένθια) έχουν από επτά βαθμούς και δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε τα πάντα είναι ανοικτά για τα δύο «εισιτήρια» που θα οδηγήσουν τις ομάδες που θα τα πάρουν στους «16».

Κάτι ανάλογο συνέβη και στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ. Η Ίντερ προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο επί της Ντόρτμουντ, αλλά στο δεύτερο μέρος οι Βεστφαλοί πέτυχαν την ολική ανατροπή με δύο γκολ του Χακίμι και ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο και ταυτόχρονα το «πάνω χέρι» για την πρόκριση έναντι των «νερατζούρι». Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε… δεν βγήκε στο δεύτερο μέρος.

Μεγάλη ανατροπή και στο «Μεστάγια». Μέχρι το 66΄ η Λιλ προηγούνταν με 1-0 της Βαλένθια, αλλά μέσα σε λίγα λεπτά οι «νυχτερίδες» πέτυχαν 4 γκολ, επικράτησαν με 3-1 και, πλέον, είναι στο χέρι τους να συνεχίσουν στη διοργάνωση.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Λίβερπουλ, εκμεταλλεύτηκε την «γκέλα» της Νάπολι στο «Σαν Πάολο» (1-1 με την Σάλτσμπουργκ) και με το 2-1 επί της Γκενκ προσπέρασε τους «παρτενοπέι» στο 5ο γκρουπ και, πλέον, είναι το «αφεντικό» για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Αναζητά το θαύμα στο Μόναχο ο Ολυμπιακός απέναντι στη Μπάγερν: Δηλώσεις Μαρτίνς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: