Αντι-ισραηλινή μεροληψία χαρακτηρίζουν οι ΗΠΑ απόφαση ευρωπαϊκού δικαστηρίου για προϊόντα

File Photo: Ισραηλινός οικισμός στη Δυτική Όχθη. EPA, ABIR SULTAN
Οι ΗΠΑ διαβεβαίωσαν σήμερα ότι «ανησυχούν βαθιά» για την απόφαση της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης να επιβάλει τη σήμανση «ισραηλινοί οικισμοί» στα προϊόντα διατροφής που προέρχονται από τα Παλαιστινιακά Εδάφη που κατέχει το Ισραήλ και ενημέρωσαν το εβραϊκό κράτος για την υποστήριξή τους.

«Οι συνθήκες γύρω από τα κριτήρια της σήμανσης στα συγκεκριμένα γεγονότα που παρουσιάσθηκαν στο Δικαστήριο φανερώνουν αντιισραηλινή μεροληψία», γράφει σε ανακοίνωσή του ο Μόργκαν Όρταγκους, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Με τη χθεσινή απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα προϊόντα διατροφής που προέρχονται από τα κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη πρέπει να φέρουν ένδειξη από πού προέρχονται, στην προκειμένη περίπτωση να διευκρινίζεται ότι προέρχονται από ισραηλινό οικισμό.

Η απόφαση του Δικαστηρίου απορρίφθηκε από το Ισραήλ, ενώ οι Παλαιστίνιοι είπαν ότι θα ήθελαν να προχωρήσει ακόμη περισσότερο, στην απαγόρευση αυτών των προϊόντων.

Για την αμερικανική διπλωματία, αυτή η σήμανση «χρησιμεύει αποκλειστικά για να ενθαρρύνει, να διευκολύνει και να προωθήσει» το κίνημα «Μποϊκοτάζ-Αποεπένδυση-Κυρώσεις» (BDS) εναντίον του Ισραήλ.

«Η Αμερική βρίσκεται στο πλευρό του Ισραήλ εναντίον των προσπαθειών με στόχο να του επιβληθεί οικονομική πίεση, να απομονωθεί ή να απονομιμοποιηθεί», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από AFP via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νεαρός κινδύνευσε να πεθάνει από το άτμισμα: Υπεβλήθη σε διπλή μεταμόσχευση πνευμόνων

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal