Ανοιχτή επιστολή: Ο μάταιος αγώνας ενός Έλληνα Βορειοηπειρώτη να σώσει την περιουσία του

Ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Άνω Δρόπολης στη Βόρειο Ήπειρο. Photo via Facebook, @GreeceinAlbania




Την δραματική κατάσταση την οποία βιώνει ο βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός και την επίθεση που αντιμετωπίζει με στόχο την υφαρπαγή των μειονοτικών περιουσιών αποτυπώνει ανάγλυφα η επιστολή την οποία απηύθυνε ο Βορειοηπειρώτης Χ.Γ. (το όνομα του είναι στη διάθεση μας) προς τις ελληνικές Αρχές, ζητώντας συνδρομή και συμπαράσταση καθώς είναι και Έλληνας πολίτης.

Ο Χ.Γ. περιγράφει τον Γολγοθά για να διασφαλίσει την πατρογονική περιουσία του την οποία με μεθοδεύσεις που θυμίζουν κράτος-μαφία, επιχειρούν να υφαρπάξουν και να παραδώσουν την οικογενειακή περιουσία του σε εταιρία επιχειρηματία ο οποίος έχει στενές σχέσεις με το περιβάλλον του πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Η επιστολή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη μετά και τις νέες «δεσμεύσεις» του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα, κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα ότι θα ..ρυθμίσει το θέμα των περιουσιών.

Για την αντιγραφή Νίκος Μελέτης

“ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ”

Ονομάζομαι Χ. Γ., ελληνικής καταγωγής, κάτοικος της κοινότητας Βουνό της Χιμάρας. Το έτος 2008 απευθύνθηκα στην Επιτροπή Περιουσιών για ακίνητη περιουσία που κληρονόμησα από τον πατέρα μου στη Γιάλα της κοινότητας Βουνό, όμως έκτοτε μέχρι και το έτος 2018 δεν έλαβα καμιά απάντηση.

Το έτος 2018 η αρμόδια Επιτροπή εξέτασε το φάκελό μου η οποία, αφού διαπίστωσε ότι υπήρχαν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, συνέταξε πόρισμα εξ ολοκλήρου θετικό για μένα, όμως λόγω κρατικών εγκυκλίων και επεμβάσεων ανθρώπων με εξουσία, οι οποίοι είχαν άμεσα συμφέροντα για την υφαρπαγή των περιουσιών των Ελλήνων της περιοχής, η γη μου δεν μου αποδόθηκε και προσέφυγα στο Εφετείο Αυλώνας, το οποίο εξέτασε το φάκελό μου συνολικά και με απόφασή του μου επέστρεψε μέρος της περιουσίας μου, ενώ το υπόλοιπο μέρος αποφάσισε να αναπληρωθεί, επειδή είχε απαλλοτριωθεί για κατασκευή οδού.

  • Στη συνέχεια έγινε η καταχώρηση της περιουσίας μου στο υποθηκοφυλακείο της Αυλώνας. Αίφνης εμφανίστηκε κάποιος επιχειρηματίας ονόματι Αλμπάν Τζιλλάρι, ο οποίος με την απειλή των καλάσνικοφ τρομοκρατούσε τους κατοίκους του χωριού Βουνό και υφάρπαξε με «φουσκωτούς» και ένοπλες συμμορίες όλη τη Γιάλα και κατάφερε να μεταβιβάσει μέρος των εκτάσεων γης στο όνομα του Σωτήρη Αντώνη και στη συνέχεια στο όνομα του Γιάννη Κώστα.

Από τις ανακρίσεις στις οποίες προέβη στη συνέχεια η Εισαγγελία προέκυψε ότι η ακίνητη περιουσία είχε αποκτηθεί με πλαστά δικαιολογητικά. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε από τις ειδικές δυνάμεις του σημερινού Πρωθυπουργού, οι οποίες με το υπ΄ αριθ. πρωτοκόλλου 5447 ημερ. 24.06.2014 έγγραφο ακύρωσαν τη γενόμενη μεταβίβαση της εν λόγω περιουσίας στους Σωτήρη Αντώνη και Γιάννη Κώστα, περιουσία η οποία στην πράξη ήταν του Αλμπάν Τζιλλάρι. Τα δικαιολογητικά διαβιβάστηκαν στο δικαστήριο για να γίνει η διαγραφή της από το υποθηκοφυλακείο και στη συνέχεια η δήμευσή της. Πράγματι με την υπ΄αριθ. 568 ημερ. 25.09.2019 απόφαση του Εφετείου αποφασίστηκε η διαγραφή της εν λόγω περιουσίας από το υποθηκοφυλακείο και η μεταβίβασής της στο κράτος. Με την εν λόγω απόφαση έληξε νομικά η διαφορά όχι όμως και η πίεση που ασκεί ο Αλμπάν Τζιλλάρι με την υποστήριξη διαχρονικά των διεφθαρμένων αρμοδίων φορέων που μοναδικός τους σκοπός είναι η υφαρπαγή των περιουσιών των Ελλήνων της περιοχής.

  • Σήμερα το άτομο αυτό πιέζει τους υπαλλήλους χρησιμοποιώντας το όνομα του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα και του Γενικού Γραμματέα Ένγκελ Αγκάτσι. Τα άνω συνδέονται με την αδικία που συντελείται εις βάρος μας από το Γενικό Διευθυντή του Αλβανικού Κτηματολογικού Πρακτορείου (ASHK) Αρτάν Λάμε, ο οποίος απειλώντας τους αρμόδιους υπαλλήλους του υποθηκοφυλακείου τους υποχρέωσε να διαγράψουν παράνομα την ακίνητη περιουσία με πρόσχημα κάποια απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που ελήφθη μήνες μετά την εφαρμογή της απόφασης του Εφετείου.
  • Οι νομικοί και οι ιθύνοντες του Κρατικού Κτηματολογικού Πρακτορείου της Αυλώνας, ενώ γνώριζαν τη νομοθεσία, αρνήθηκαν την καταχώρηση της περιουσίας μας, ενώ ο Αρτάν Λάμε, βρισκόμενος ενώπιον νόμιμων αποδεικτικών στοιχείων, επικαλούνταν το Γενικό Γραμματέα Ένγκελ Αγκάτσι. Η κατάσταση ήταν τέτοια που πολλοί υπάλληλοι του Κρατικού Κτηματολογικού Πρακτορείου της Αυλώνας παραιτήθηκαν επειδή ένιωθαν απειλούμενοι από τον Αρτάν Λάμε και τον Ένγκελ Αγκάτσι, επειδή οι τελευταίοι μιλούσαν στο όνομα του Πρωθυπουργού, αλλά και από το φόβο του Ειδικού Σώματος κατά της Διαφθοράς.
  • Οι υπάλληλοι των υποθηκοφυλακείων υφίστανται μεγάλη πίεση από κυβερνητικά στελέχη που υποθάλπουν τα άτομα που υφαρπάζουν τις περιουσίες χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα μέχρι και απολύσεις υπαλλήλων με την συνδρομή και της αστυνομίας που πάντα είναι στη διάθεση του Αλμπάν Τζιλλάρι, εξάλλου είναι γνωστή η φιλία του Αστυνομικού Διευθυντή της Αυλώνας με τον Αλμπάν Τζιλλάρι. Ο διορισμός του εν λόγω Αστυνομικού Διευθυντή στην Αυλώνα τη συγκεκριμένη περίοδο είναι σκόπιμη.

Σας γνωρίζω ότι κανένας υπάλληλος του Κρατικού Κτηματολογικού Πρακτορείου δεν δέχτηκε να εφαρμόσει τις παράνομες διαταγές της Κυβέρνησης και των Αρτάν Λάμε και Ένγκελ Αγκάτσι γι αυτό ο Αλμπάν Τζιλλάρι αναγκάστηκε να διορίσει Διευθυντή του Κρατικού Κτηματολογικού Πρακτορείου άτομο καμικάζι για να συνεχίσει την αποστολή του υφαρπάζοντας τις περιουσίες με πλαστογραφημένα έγγραφα.

Ο νέος διευθυντής δεν πληροί κανένα προσόν και είναι πρώην σωματοφύλακας του Αλμπάν Τζιλλάρι. Ο εν λόγω διευθυντής μπλόκαρε την περιουσία της οικογένειας «Γ…» και συνεχίζει την πλαστογράφηση των βιβλίων του υποθηκοφυλακείου υπέρ του Αλμπάν Τζιλλάρι ώστε να καταστεί εφικτή η υφαρπαγή ολόκληρης της Γιάλας και την εξαπάτηση των τραπεζών με εκατομμύρια ευρώ συντάσσοντας συμβόλαια για εκτάσεις που έχουν διαγραφεί με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.

Επίσης σας γνωρίζω ότι ζητήσαμε από όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς να αποδοθεί δικαιοσύνη, αλλά το πρόβλημά μας ουδέποτε λύθηκε. Εμπιστευτικά μας λένε ότι εμπλέκεται ο Πρωθυπουργός στην υπόθεση και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Τη μόνη λύση που μας προτείνουν είναι να παραδώσουμε την περιουσία στον Αλμπάν Τζιλλάρι, ο οποίος είναι η κεφαλή μιας καλοδομημένης εγκληματικής συμμορίας με πολύ ισχυρές διασυνδέσεις στην Κυβέρνηση που στηρίζεται από τον Αρτάν Λάμε, το Γενικό Γραμματέα ΈνγκελΑγκάτσι και τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

  • Η συμμορία αυτή υπάρπαξε με πλαστογραφήσεις τις περιουσίες στο χωριό Βουνό, κάποιες από τις περιουσίες αυτές τις νομιμοποίησαν παρανόμως. Η εταιρεία solei&sea SH.P.K. με Α.Φ.Μ. L21926005F έχει εικονικό διαχειριστή τον Αρντίτ Μπαρακτάρι, με επάγγελμα σερβιτόρος, ο οποίος έχει καταγγελθεί πολλές φορές στην Αστυνομία για πλαστογράφηση εγγράφων, για κατασκευή αυθαιρέτων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Στην εταιρεία αυτή με την υπ΄αριθ. 14/27.04.2018 απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Περιβάλλοντος, που υπάγεται στον Πρωθυπουργό, χορηγήθηκε άδεια με πλαστά έγγραφα, που σήμερα ερευνώνται από την Εισαγγελία. Αναφέρω ότι εις βάρος των παραπάνω αναφερομένων αρκετές φορές έχει ασκηθεί εισαγγελική δίωξη, πλην όμως οι υποθέσεις τέθηκαν στο αρχείο προσκομίζοντας πλαστά έγγραφα και εξαπατώντας την Εισαγγελία, η οποία μάλλον δεν προέβη σε επισταμένη έρευνα. Οι παραπάνω αναφερόμενοι συνεχίζουν να πλαστογραφούν έγγραφα χωρίς να φοβούνται ούτε τις ανακριτικές αρχές εφόσον έχουν την κάλυψη της Κυβέρνησης, η οποία πέραν του ότι χορήγησε στην εν λόγω συμμορία άδεια με πλαστά δικαιολογητικά, επιπλέον με την υπ΄αριθ. 20/5 ημερ. 01.08.2019 απόφαση της παρείχε και το καθεστώς του στρατηγικού επενδυτή.

  • Ή άδεια αυτή χορηγήθηκε από την Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, μολονότι γνώριζε ότι ο κ. Τζιλλάρι απέκτησε παράνομα όλη την περιουσία χωρίς να πληροί κανένα κριτήριο, επίσης γνώριζε ότι το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων τα έχει καταχωρήσει στο όνομα υπαλλήλων του που εργάζονται ως σερβιτόροι, κηπουροί. Για την υφαρπαγή των περιουσιών χρησιμοποίησε όλα τα μέσα ακόμα και την προσαγωγή μας στην αστυνομία ώστε να μας απειλήσουν να δώσουμε την περιουσία μας στον Αλμπάν Τζιλλάλι, μολονότι γνωρίζουν ότι ο κ. Τζιλλάλι δεν έχει κανένα νόμιμο έγγραφο.

Απευθυνθήκαμε στο Δήμο Χιμάρας, συγκεκριμένα στον Δήμαρχο Γιώργο Γκόρο να μας χορηγήσει άδεια περίφραξης, όμως δεν μας απάντησε ποτέ επίσημα, ενώ ανεπίσημα μας λέει ότι είναι στο χέρι του Πρωθυπουργού. Στις 23.10.2019 απευθυνθήκαμε ξανά στο Δήμο της Χιμάρας και ζητήσαμε να κατεδαφιστούν οι αυθαίρετες οικοδομές στην περιουσία μας. Καταθέσαμε επίσης την υπ΄αριθ. 1605/08.10.2019 μήνυση στην Εισαγγελία της Αυλώνας για παράβαση καθήκοντος εις βάρος του Διευθυντή του Υποθηκοφυλακείου (σωματοφύλακα) Ταουλάντ Τσαναμέτι.

Στις 22.10.2019 υποβάλαμε εκ νέου την υπ΄αριθ. 1682 μήνυση για παράβαση καθήκοντος εις βάρος υπαλλήλων του υποθηκοφυλακείου και του Συνηγόρου του Πολίτη καθώς και απάτη κατά της εταιρείας Kembrixh, επειδή, επίσης, με πλαστά έγγραφα έθεταν την περιουσία μας ως εγγύηση εκατομμυρίων ευρώ στην τράπεζα. Στις 08.10.2019 είχαμε καταθέσει την υπ΄αριθ. 1604 μήνυση εις βάρος εικονικών προσώπων που χρησιμοποίησε ο Αλμπάν Τζιλλάρι, στις 24.10.2019 υποβάλαμε στην Εισαγγελία την υπ΄αριθ. 1701 επιστολή όπου αναφέρονται τα σχετικά με την υπόθεση αποδεικτικά στοιχεία, επίσης με το υπ΄αριθ. 3692/1 ημερ. 02.05.2019 έγγραφο το υποθηκοφυλακείο περιγράφει την κατάσταση της περιουσίας και των πλαστογραφήσεων της δομημένης ομάδας του Αλμπάν Τζιλλάρι.

  • Στο υπ΄αριθ. 1111/1 ημερ. 25.06.2019 έγγραφο, που υπογράφεται από τους νομικούς του υποθηκοφυλακείου, αναφέρεται ότι η περιουσία του κ. Αλμπάν Τζιλλάρι είναι παράτυπη και δεν μπορεί να συνορεύει με την περιουσία μας, ενώ σήμερα ο κ. Αλμπάν Τζιλλάλι ερευνάται για πλαστογράφηση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και παράνομες κατασκευές, ύστερα από μήνυση που υπέβαλε η Αστυνομία της Χιμάρας. Όμως και πάλι σήμερα εκείνος με την υποστήριξη του κόμματος και των κυρίων Ράμα, Αγκάτσι και Λάμε συνεχίζει να κτίζει παράνομα και αυθαίρετα μη σεβόμενος ακόμα και την άδεια που ο κ. Ράμα του έδωσε με πλαστά δικαιολογητικά, δραστηριότητα την οποία ασκεί χωρίς την παραμικρή ενόχληση της Αστυνομίας Κατασκευών, της Δημοτικής Αστυνομίας και της Αστυνομίας Δημόσιας Τάξης.

Είμαστε Έλληνες υπήκοοι και ζητούμε την υποστήριξή Σας, γιατί πέραν του ότι μας υφαρπάζουν τις περιουσίες μας, απειλείται και η ίδια η ζωή μας.
Συνημμένα σας διαβιβάζουμε τα έγγραφα που αποδεικνύουν τα παραπάνω».

ΥΓ. Η επιστολή δημοσιεύεται αυτούσια και οι όποιοι χαρακτηρισμοί και κατηγορίες εκφράζουν μόνο τον συντάκτη της .

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ας διχαστούμε λίγο ακόμα: Οι εχθροί καραδοκούν και οι πολιτικοί διχάζουν βαθιά την Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: