Ανεβαίνει ο πυρετός για Novartis: Συνεχίζεται η κατάθεση Φρουζή στην Προανακριτική

File Photo: Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής. ΑΠΕ ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Με το δεύτερο μέρος της κατάθεσης του πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή συνεχίζονται στις 11 το πρωί της Πέμπτης οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής που διερευνά πιθανούς χειρισμούς του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη δικαστική διερεύνηση του σκανδάλου.

Στην 40λεπτη κατάθεσή του την Τρίτη, ο κ. Φρουζής υποστήριξε ότι ενώ του είχε ασκηθεί δίωξη, στη συνέχεια προσεκλήθη σε άτυπη συνάντηση με την προϊσταμένη της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, και παρουσία δύο επίκουρων εισαγγελέων του προτάθηκε να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και να καταθέσει για τα 10 πολιτικά πρόσωπα.

Στη διάθεση της Προανακριτικής έχει τεθεί από χθες και η κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου προς τους δύο ανακριτές που διεξάγουν παράλληλη έρευνα.

Στην πολύωρη κατάθεσή του, ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, σύμφωνα με πληροφορίες είχε κάνει λόγο για πολιτική παρέμβαση στις έρευνες για την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών.

Οι ίδιες πληροφορίες πρόσθεταν ότι ο κ. Πικραμμένος κατονόμασε πολιτικό, ο οποίος ερευνάται από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαίο να διαβιβαστεί στο Κοινοβούλιο η κατάθεσή του.

Πιο συγκεκριμένα οι πηγές υποστήριζαν ότι ο κ. Πικραμμένος, μεταξύ άλλων, φέρεται να λέει πως «πιθανολογώ ότι το πρόσωπο το οποίο κινούσε τα νήματα και συνέβαλε στο σχεδιασμό των διώξεων των πολιτικών προσώπων ήταν ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης» ενώ σε άλλο σημείο υποστηρίζει ότι ο τρόπος που η εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς χειρίστηκε την υπόθεση του «δημιουργεί την αίσθηση ότι υπήρχε κεντρικός σχεδιασμός» με σκοπό την στοχοποίησή του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Πρώτο Θέμα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: