Αναζητά το θαύμα στο Μόναχο ο Ολυμπιακός απέναντι στη Μπάγερν: Δηλώσεις Μαρτίνς

Από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπάγερν. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ




Το δυσκολότερο παιχνίδι στη φάση των ομίλων του Champions League δίνει την Τετάρτη (6/11, 19:55) ο Ολυμπιακός, απέναντι στην Μπάγερν στο Μόναχο.

Η 4η αγωνιστική του Β΄ γκρουπ βρίσκει τους Πειραιώτες να αντιμετωπίζουν τους πρωταθλητές Γερμανίας σε μία αναμέτρηση που οι Βαυαροί ψάχνουν ευρεία νίκη για να εξιλεωθούν από την ντροπιαστική ήττα με 5-1 από την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Μια ήττα που στοίχισε και τη θέση του Νίκο Κόβατς, που απομακρύνθηκε από τον πάγκο της Μπάγερν.

Ο Ολυμπιακός έχει ταξιδέψει στη Γερμανία αναζητώντας ένα θαύμα, καθώς κάπως έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της πεντάκις πρωταθλήτριας Ευρώπης. O Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι η ομάδα του θα προσπαθήσει να γράψει ιστορία, με μία νίκη.

Η προϊστορία πάντως, απέναντι στην Μπάγερν δεν είναι με το μέρος του Ολυμπιακού, ο οποίος μετράει μόνο νίκες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Μάλιστα στα 5 παιχνίδια που έχουν δώσει οι δύο ομάδες η Μπάγερν έχει σημειώσει 17 γκολ έναντι 4 του Ολυμπιακού.

Στο Μόναχο οι Πειραιώτες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να σκοράρουν κι έχουν δεχτεί δύο βαριές ήττες. Αρχικά το μακρινό 1980-81 είχαν ηττηθεί με 3-0, ενώ την περίοδο 2015-16 είχε χάσει με 4-0. Οι Τόμας Μίλερ και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έχουν σημειώσει από τρία γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό. Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός γράψει Ιστορία, όπως είπε και ο Μαρτίνς, οι Πειραιώτες μπαίνουν γερά στην υπόθεση πρόκριση, αλλά γίνονται και φαβορί για την 3η θέση του ομίλου.

Ο Χάνσι Φλικ στο ντεμπούτο του ως πρώτος προπονητής της Μπάγερν θα χρησιμοποιήσει τον Νόιερ κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Παβάρ και αριστερά τον Ντέιβις, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Μαρτίνεθ και Αλάμπα. Στο κέντρο θα βρίσκονται οι Τιάγκο, Κίμιχ, δεκάρι ο Κουτίνιο, αριστερά ο Γκορέτσκα και δεξιά ο Μίλερ, ενώ ο Λεβαντόφσκι θα παίξει στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη, ο Μαρτίνς επιθυμεί μια συμπαγή ομάδα που θα μπορέσει να φύγει γρήγορα στην κόντρα. O τεχνικός του Ολυμπιακού θα παρατάξει την εξής ενδεκάδα: Σα, Ομάρ, Σεμεδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ποντένσε, Μασούρας, Γκερέρο.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Πάβελ Ρατσκόφσκι. Ο Πολωνός ρέφερι είχε σφυρίξει στην ήττα του ΠΑΟΚ με 2-0 στη Σουηδία από την Εστερσουντ. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Ομπούκοβιτς και Σιέκα, με τέταρτο τον Γιάκουμπικ, ενώ στο VAR θα είναι ο Ισπανός Ερνάντεθ και ο Πολωνός Κβιατκόφσκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Νίκος Λάκατας

 

Προβλημάτισε πάλι η Μπαρτσελόνα: Έμεινε στο 0-0 με τη Σλάβια, υπό αμφισβήτηση ο Βαλβέρδε

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: