Ανατροπή για τα αίτια θανάτου 8χρονου που κατέληξε αν και είχε εμβολιαστεί από Διφθερίτιδα (video)

Το ΓΝΠΑ “Π. & Α. Κυριακού Φωτογραφία, ΑΠΕ-ΜΠΕ




Δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα για τα αίτια θανάτου του οκτάχρονου Δ.Α. του κατάληξε στο ΓΝΠΑ “Π. & Α. Κυριακού”
Αν και αρχικά τα αίτια είχαν αποδοθεί σε διφθερίτιδα σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάσθηκαν στο δελτίο ειδήσεων του OPEN ΤV το παιδί είχε εμβολιαστεί και είχε λάβει και τις πέντε δόσεις του εμβολίου για τη διφθερίτιδα.

Ωστόσο ο Μανώλης Παπασάββας, διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία-Αγλαΐα Κυριακού», υποστηρίζει ότι το μικρόβιο βρέθηκε εργαστηριακά σε δύο εξετάσεις.

Σε ανακοίνωση εξέδωσε νωρίτερα το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», αναφέρονται τα εξής: «Στις 22/11/2019 προσήλθε στο ΓΝΠΑ “Π. & Α. Κυριακού” ο ασθενής Δ.Α. ηλικίας 8 ετών, με εικόνα οξείας λαρυγγίτιδας και βαριάς αναπνευστικής δυσχέρειας. Κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του ασθενούς στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό. Ο ασθενής κατέληξε στις 26/11/2019 με πιθανή αιτία θανάτου οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονική υπέρταση και πνευμονικό οίδημα. Εστάλη για νεκροτομή. Από την καλλιέργεια εισαγωγής του βρογχικού εκκρίματος απομονώθηκε στις 27/11/2019 κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae)».

Ο εμβολιασμός κατά της διφθερίτιδας γίνεται με το τριπλό εμβόλιο DTaP ή DTP (τέτανος-διφθερίτιδα-κοκκύτης) και το διπλό εμβόλιο Td (τέτανος-διφθερίτιδα). Σημειώνεται δε ότι το παιδί ήταν ελληνικής καταγωγής, είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, ενώ οι γονείς του δεν βρίσκονται στη ζωή.

ΟPEN TV, Hellas Journal

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: