Ανασταλτικός παράγοντας ο πόλεμος στη Συρία αλλά ανοικτό το ενδεχόμενο εργοστασίου της VW στην Τουρκία

File photo: Η εξίσωση που καλούνται να λύσουν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι δύσκολη λέει το Reuters. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen υπερασπίστηκε την απόφαση της εταιρείας να αναβάλει την κατασκευή ενός καινούριου εργοστασίου της στην Τουρκία, λόγω των τουρκικών επιχειρήσεων στη βόρεια Συρία.

Ο κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας ανακοίνωσε στις 15 Οκτωβρίου ότι “παρακολουθεί” τις εξελίξεις, μετά την επίθεση των τουρκικών δυνάμεων σε μια περιοχή της Συρίας που ελέγχεται από Κούρδους μαχητές.

“Όσο σκοτώνονται άνθρωποι δεν θα θέσουμε τον θεμέλιο λίθο κοντά σε ένα πεδίο μάχης”, ανέφερε ο Χέρμπερτ Ντις σε ανάρτησή του στο LinkedIn. Παραδέχτηκε πάντως ότι το εργοστάσιο αυτό θα ήταν προς το “οικονομικό συμφέρον” της VW και ότι η τελική απόφαση “παραμένει ανοιχτή”.

Την περασμένη εβδομάδα ο Ντις είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους ότι η ανέγερση ενός εργοστασίου υπό αυτές τις τεταμένες συνθήκες θα ήταν μια “εντελώς ανεύθυνη” εξέλιξη.

Πρόσθεσε όμως ότι θα ληφθεί απόφαση για το θέμα το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους ή τις αρχές του επόμενου. Το εργοστάσιο στην Τουρκία συνιστά μια επένδυση ύψους 1,2-1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και θα απασχολούσε περίπου 4.000 ανθρώπους.

ΚΥΠΕ

Θα ενεργοποιήσουμε κανονικά τους S-400 απαντά ο Ακάρ σε αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal