Ανάμεικτος ο απολογισμός των πρώτων μηνών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, λένε οι Αυστριακοί

File Photo: Φοιτητές διαδηλώνουν διαμαρτυρόμενοι για τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




“Ανάμεικτο απολογισμό” για τους πρώτους τέσσερις μήνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη βλέπει η αυστριακή εφημερίδα Salzburger Nachrichten. Επικαλούμενη εκτιμήσεις του Αυστριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (APA), η Salzburger Nachrichten επισημαίνει ότι η θητεία της νέας κυβέρνησης “έχει σημαδευτεί από διαδηλώσεις, εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και απεργίες, ωστόσο στις δημοσκοπήσεις η Ν.Δ. εξακολουθεί να προηγείται απέναντι στο αριστερό και λαϊκιστικό πρώην κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, το 38,5% των ερωτηθέντων θα έδινε σήμερα την ψήφο του στη Ν.Δ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έφτανε το 25%. Η αντίσταση απέναντι στη συντηρητική κυβέρνηση οφείλεται κυρίως στην οικονομική ένδεια, που παραμένει επίκαιρη, καθώς και στα άλυτα κοινωνικά προβλήματα”.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις “οι επικριτές του καταλογίζουν στον Μητσοτάκη ότι ακολουθεί καθαρά νεοφιλελεύθερη πολιτική, που θα μπορούσε να προκαλέσει νέο κύμα ανεργίας. Πρόσφατα το κομμουνιστικό συνδικάτο ΠΑΜΕ, το συνδικάτο των δημοσίων υπαλλήλων ΑΔΕΔΥ και το μετρό, καθώς και οι οδηγοί λεωφορείων της Αθήνας προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις. (…)

Την περασμένη Πέμπτη 165 από τους συνολικά 300 Έλληνες βουλευτές ενέκριναν τον νέο αναπτυξιακό νόμο. Η Ν.Δ. βλέπει το πολυνομοσχέδιο ως ευκαιρία για την προσέλκυση “παραγωγικών επενδύσεων”. Κυβερνητικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι στα προηγούμενα δέκα χρόνια οι επενδύσεις μειώθηκαν κατά 40 δισεκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, η ανεργία στην Ελλάδα καταγράφει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά στην ΕΕ”.

DW-Γιάννης Παπαδημητρίου

Ακύρωσε το ΣτΕ τον διαγωνισμό για ηλεκτρονικά διόδια: Προσέφυγε μειοδότρια Κοινοπραξία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: