Αμφισβητεί η Μόσχα εξόντωση αλ Μπαγκντάντι από ΗΠΑ: Ήταν δικό τους δημιούργημα

File Photo: Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ. EPA, YURI KOCHETKOV μέσω ΚΥΠΕ




Η Ρωσία δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς της Ουάσιγκτον για την εξουδετέρωση του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ διευκόλυναν σε την εμφάνιση της οργάνωσής του σε πρώτη φάση.

Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι “είναι, ή ήταν εφόσον πραγματικά είναι νεκρός, δημιούργημα των Ηνωμένων Πολιτειών”, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών στο δίκτυο Russian Rossiya 24.

“Ο ISIS απέκτησε υπόσταση την επομένη της παράνομης  εισβολής των ΗΠΑ στο Ιράκ, μετά την κατάρρευση του ιρακινού κράτους και την απελευθέρωση των εξτρεμιστών τους οποίους προηγουμένως οι Αμερικανοί κρατούσαν στις φυλακές εκεί…”.

Ο Λαβρόφ επίσης είπε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν διαθέτουν ακόμη επαρκείς πληροφορίες για να επιβεβαιωθεί με πεποίθηση ότι ο Μπαγκντάντι είναι πράγματι νεκρός. “Θέλουμε να αποκτήσουμε περισσότερες πληροφορίες”, είπε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την εξόντωση του Μπαγκντάντι ύστερα από αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία. Ωστόσο, η ανακοίνωση αυτή αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό τόσο από τον Σύρο πρόεδρο Ασσαντ, όσο και από τη Μόσχα.

Με πληροφορίες από TASS

 

Νέες απειλές Τουρκίας: Οι Ευρωπαίοι είναι ανεύθυνοι, θα τους στείλουμε τους κρατούμενους τζιχαντιστές

 

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: