Αλληλέγγυοι οι Ευρωπαίοι εταίροι για εθνικά συμφέροντα Κύπρου, διαπιστώνει ο Αγγελίδης

File Photo: Ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Αλληλεγγύη από τους Ευρωπαίους εταίρους σε ό,τι αφορά την εξασφάλιση των εθνικών συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας, διαπίστωσε ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, κατά τη συζήτηση στο πλαίσιο της ΕΕ για τη συμμετοχή τρίτων χωρών και τρίτων οντοτήτων στα προγράμματα της PESCO.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο των ομολόγων του τόνισε ότι “οι Υπουργοί Άμυνας της Ευρώπη είχαμε την ευκαιρία και συζητούμε ζητήματα που αφορούν τα ευρωπαϊκά προγράμματα μέσω της PESCO”.

Όπως είπε “έχει διαπιστωθεί από κοινού η μεγάλη πρόοδος που έχει επιτευχθεί στα προγράμματα τα οποία ουσιαστικά φαίνεται ότι ικανοποιούν την παγκόσμια στρατηγική της ΕΕ και το επίπεδο φιλοδοξίας”.

“Πιστεύω ότι η συνέχιση της συζήτησης θα επικεντρωθεί ουσιαστικά στο νέο κύκλο προγραμμάτων αλλά και στον απώτερο σκοπό ότι όλες αυτές οι πρωτοβουλίες οι οποίες λαμβάνονται τόσο από την PESCO, όσο και από την αξιολόγηση των προγραμμάτων, όσο και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας να υπάρχει ένας συντονισμός και μια συνοχή”, ανέφερε.

  • “Το αποτέλεσμα αυτής της συνοχής θα είναι στην ουσία η επίτευξη του σκοπού, ώστε να προωθήσουμε την ασφάλεια στους πολίτες της Ευρώπης” σημείωσε ο Υπουργός.

Ο Υπουργός κατέληξε λέγοντας ότι έχει αποφασιστεί η συνέχιση της συζήτησης για τη συμμετοχή τρίτων χωρών και κυρίως τρίτων οντοτήτων σε αυτά τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

“Η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη: στα πλαίσια αυτά θα πρέπει να διασφαλίσουμε τα εθνικά συμφέροντα της Κύπρου και έχει διαπιστωθεί μια αλληλεγγύη σε αυτό το θέμα – και από την άλλη θα πρέπει να αποφασιστεί το συντομότερο αυτό το θέμα”, τόνισε.

ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Αθανασίoυ – Βέλγιο/Βρυξέλλες /ΓΧΡ

Με Κάντιλακ ο Ακιντζί στα κατεχόμενα για τους εορτασμούς της 15ης Νοεμβρίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: