Αλλαγές ξανά στον Στρατό Ξηράς για την θητεία, πως θα παρουσιάζονται οι νέοι οπλίτες

File Photo: Από άσκηση του ελληνικού στρατού. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ,STR




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL Γ. Σ.

Το σχέδιο που επικράτησε τα τελευταία χρόνια, με τις αλλαγές κατά την παρουσίαση των οπλιτών, δηλαδή από έξι σειρές ανά έτος, να γίνουν τέσσερις, τελικά φαίνεται πως έριξε στις καλένδες τον Στρατό Ξηράς.

Σε μια σειρά είχε για παράδειγμα πάνω από 3.500- 4.000 οπλίτες και σε άλλη οι αριθμοί ήταν κατά πολύ μικρότεροι.

Αποτέλεσμα αυτού την στην μια ΕΣΣΟ οι οπλίτες να περισσεύουν και σε άλλη να μην προλαβαίνουν τις υπηρεσίες.

Για περίπου έναν χρόνο η πρόταση της ηγεσίας του Στρατού Ξηράς βρισκόταν υπό επεξεργασία και κοινοποιήθηκε στην πολιτική ηγεσία. Πληροφορίες μάλιστα λένε πως η αρχική σκέψη ήταν να υπάρξει μια “έκτακτη” σειρά” ώστε να καλυφθούν ανάγκες, με την στρατιωτική ηγεσία να ξεκαθαρίζει πως αυτό είναι ένα ημίμετρο και οτι θα πρέπει να επιστρέψει το “μοντέλο” των έξι σειρών ανά έτος.

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώθηκε ότι, ο αριθμός των Εκπαιδευτικών Σειρών Στρατευσίμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ) για τον Στρατό Ξηράς επανακαθορίζεται, από τέσσερις σε έξι κατ’ έτος, με έναρξη εφαρμογής από την πρώτη Α΄ΕΣΣΟ του 2020 .
Η κατάταξη των οπλιτών απ’ εδώ και στο εξής θα πραγματοποιείται ως εξής:

α. Με την Α΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Ιανουάριο

β. Με την Β΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Μάρτιο

γ. Με την Γ΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Μάιο

δ. Με την Δ΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Ιούλιο

ε. Με την Ε΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Σεπτέμβριο

στ. Με την ΣΤ΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Νοέμβριο

Για περισσότερες πληροφορίες, που αφορούν τον προγραμματισμό της κατάταξής σας, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερώνετε από τις ιστοσελίδες «www.stratologia.gr» και «www.army.gr» ή να επικοινωνείτε με οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία.

Σκέψη πάντως για αύξηση της θητείας των εννέα μηνών για τον ΣΞ , φαίνεται να μην έχει ληφθεί, παρά τις εισηγήσεις και των άλλων Επιτελείων, πράγμα που πρέπει να το δει στο σύνολό του η πολιτική ηγεσία και όχι μόνο αυτή. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι αυτή η απόφαση είναι καθαρά πολιτική…

 

Κιλκίς: Ολοκληρώθηκε η άσκηση συνεκπαίδευσης ελληνικών και αμερικανικών μονάδων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: