Ακολούθησα σχεδόν τυχαία τον δρόμο του τένις λέει σε συνέντευξη ο Απόστολος Τσιτσιπάς

Ο Αποστόλης Τσιτσιπάς προπονητής και πατέρας του διεθνή τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Ο Απόστολος Τσιτσιπάς πατέρας και προπονητής του Στέφανου, αποκάλυψε πως τυχαία ακολούθησε το δρόμο του τένις. Σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα της διεθνούς ομοσπονδίας (ATP) αποκάλυψε πως κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη γυμναστική ακαδημία, επέλεξε να ειδικευτεί στο τένις σχεδόν τυχαία, αφού τα κύρια αθλήματά του ήταν το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.

«Ήταν περίεργο επειδή κανείς στην οικογένειά μου δε σχετιζόταν με το τένις. Αλλά επέλεξα το τένις, δεν ξέρω γιατί…», δήλωσε σχετικά, επισημαίνοντας πως λόγω τελικά της ενασχόλησής του με το τένις, γνώρισε τη σύζυγό του και πρώην επαγγελματία τενίστρια, Τζούλια Σαλνίκοβα. Το πρώτο τους παιδί, ο Στέφανος, ήρθε σε επαφή με το άθλημα για πρώτη φορά στην ηλικία των μόλις 3 ετών. Από τότε είναι ο προπονητής του:

«Εξηγούσα πως ήμασταν ικανοί για πολλά πράγματα, αλλά έπρεπε να το πάρουμε στα σοβαρά και να περιμένουμε 5-6 χρόνια για να αναπτύξουμε σωστά έναν νέο παίκτη. Οι άνθρωποι όμως συνήθως είναι ανυπόμονοι, δεν θέλουν να περιμένουν, για να επενδύσεις χρήματα, πρέπει να επενδύσεις και χρόνο. Πρέπει να αναπτυχθείς ως αθλητής, να αναπτυχθεί το σώμα σου, το μυαλό σου, η τεχνική σου.»

Τα τελευταία εννιά χρόνια, ταξιδεύει παντού με τον Στέφανο και μολονότι η εξέλιξή του σε όλα τα επίπεδα στάδια ήταν εντυπωσιακή, πάντα συνέχιζαν με τον ίδιο τρόπο: «Με τον Στέφανο, ακόμα και αν έχω διαβάσει πάρα πολύ, αισθανόμαι πως ξέρω πολύ λίγα. Πρέπει πάντα να είσαι ανοιχτόμυαλος και έτοιμος να μάθεις νέα πράγματα. Ο Στέφανος μου έδωσε την ευκαιρία αυτή, να μάθω καινούργια πράγματα. Πιστέυω πως ήταν το καλύτερο πανεπιστήμιο για μένα.»

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σήμερα η μεγάλη στιγμή του Τσιτσιπά με αντίπαλο τον Τιμ: Η παγκόσμια υπόκλιση στον Στέφανο

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: