35.000 προσλήψεις σε Δήμους και Περιφέρειες φέρνει ο ΟΑΕΔ μέσα στο επόμενο δίμηνο

File Photo: Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν πως οι θέσεις που θα προκηρυχθούν από τον ΟΑΕΔ θα αντιστοιχούν σε πάνω από 70 ειδικότητες υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τεχνολογικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Πηγή freepik.com




Στα σκαριά βρίσκονται η προκήρυξη και η έναρξη αιτήσεων για το νέο μεγάλο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που θα αφορά 35.000 ανέργους μέσω του ΟΑΕΔ, οι οποίες αναμένονται εντός του Ιανουαρίου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να ανακοινωθούν πριν από το τέλος Δεκέμβρη, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο Γιάννης Φώσκολος στο ethnos.gr.

Ο αγώνας δρόμου στον οποίο έχουν αποδοθεί οι υπηρεσίες υπουργείου Εργασίας αφορά τις προσλήψεις που θα τρέξουν από το 2020 και αφορούν θέσεις εργασίας σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής πρόνοιας της χώρας, καθώς και σε 37 υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών). Στην ολοκλήρωσή τους βρίσκονται και οι τεχνικές λεπτομέρειες για την αναμόρφωση των Προγραμμάτων Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα. Απώτερος στόχος είναι η 8μηνη απασχόληση να συνδυαστεί με εξειδικευμένη και πιστοποιημένη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση σε αντικείμενα που έχουν ζήτηση από την τοπική αγορά εργασίας. Κάτι τέτοιο σύμφωνα με τον Οργανισμό θα είναι να μπορούν οι μακροχρόνια άνεργοι που θα βγουν από τη νέα Κοινωφελή να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες ομαλής επανένταξης στην αγορά εργασίας του ιδιωτικού τομέα.

Κυρίως για μακροχρόνια ανέργους

Το νέο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ θα απευθύνεται κυρίως σε μακροχρόνια ανέργους και θα περιλαμβάνει απασχόληση με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, η οποία θα παρέχεται με την μορφή έργων με συγκεκριμένα παραδοτέα. Τα έργα αυτά δεν θα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα όσον αφορά τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων των Περιφερειών (αναβάθμιση υπηρεσιών, εξυπηρέτηση μεγαλύτερου πλήθους κατοίκων κλπ). Πρόκειται δηλαδή για στοχευμένα έργα των Δήμων και Φορέων όπως η συντήρηση και αναβάθμιση μικρών υποδομών, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους, ην αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος κ.λπ. Ως βασικό καινοτόμο στοιχείο εμφανίζεται η αποκλειστική στόχευση σε αδύναμες ομάδες της αγοράς εργασίας.

70 ειδικότητες
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι προκηρυχθείσες θεσεις από τον ΟΑΕΔ θα αφορούν σε περισσσότερες από 70 ειδικότητες υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τεχνολογικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, ενώ βασικό ρόλο θα έχουν οι ειδικότητες κυκλικής οικονομίας (ανακύκλωση, διαχείριση απορριμμάτων κλπ). Ανάμεσα στις βασικές ειδικότητες αναμένεται να είναι :

Διοικητικό και οικονομικό προσωπικό
Ψυχολόγοι
Κοινωνικοί λειτουργοί
Νοσηλευτές
Δάσκαλοι
Νηπιαγωγοί
Βρεφονηπιοκόμοι
Ηλεκτρολόγοι
Υδραυλικοί
Βοηθητικό προσωπικό καθαριότητας
Βοηθητικό προσωπικό φύλαξης
Οικοδόμοι
Οδηγοί
Κηπουροί
Γενικών καθηκόντων
.

Με πληροφορίες από ethnos.gr

Κίνητρα για επενδύσεις: Σημαντικές ελαφρύνσεις για επιχειρήσεις και νοικοκυριά με νέο νόμο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: