Υπό κράτηση 21 άτομα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία: Επέκριναν την εισβολή με αναρτήσεις

Διαμαρτυρία Κούρδων στη Συρία για την τουρκική εισβολή. EPA, STRINGER




Οι τουρκικές αρχές άρχισαν σήμερα έρευνες σε βάρος ηγετών της φιλοκουρδικής αντιπολίτευσης και έθεσαν υπό κράτηση 21 πρόσωπα επειδή επέκριναν τη στρατιωτική επίθεση εναντίον κουρδικής πολιτοφυλακής στη βορειοανατολική Συρία, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ενώ τα περισσότερα κόμματα της τουρκικής αντιπολίτευσης εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην επιχείρηση, το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) έκανε έκκληση να σταματήσει η επίθεση λέγοντας πως αποτελεί «απόπειρα εισβολής».

Ο Σεζάι Τεμελί, ο ένας από τους ηγέτες του HDP, δήλωσε χθες, Τετάρτη, πως η επιχείρηση είναι μια απόπειρα της κυβέρνησης να συσπειρώσει υποστηρικτές, καθώς χάνει τη λαϊκή στήριξη.

Εισαγγελείς άρχισαν έρευνα σε βάρος του Τεμελί και της Περβίν Μπουλντάρ, της άλλης επικεφαλής του HDP, για τα σχόλιά τους σχετικά με την επίθεση, μετέδωσε το Ανατολή.

Σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, οι Τεμελί και Μπουλντάν κατηγορούνται ότι «έκαναν προπαγάνδα υπέρ μιας τρομοκρατικής οργάνωσης» και ότι «εξύβρισαν ανοικτά την κυβέρνηση της Τουρκίας».

Έρευνα με παρόμοιες κατηγορίες διεξάγεται και σε βάρος τριών άλλων βουλευτών του HDP, μετέδωσε το πρακτορείο.

Εξάλλου, μερικές ώρες μετά την έναρξη της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης χθες, Τετάρτη, οι τουρκικές αρχές άρχισαν επίσης έρευνες σε βάρος 78 προσώπων, τα οποία επέκριναν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης την τουρκική επίθεση στη Συρία, μετέδωσε το Ανατολή.

Σήμερα 21 πρόσωπα τέθηκαν υπό κράτηση στη νότια επαρχία Μαρντίν για αναρτήσεις τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ύποπτοι κατηγορούνται για «πρόκληση μίσους και αναταραχής» και για «προπαγάνδα υπέρ μιας τρομοκρατικής οργάνωσης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Θύελλα αντιδράσεων για τη Συρία: Φόβοι για αναβίωση ISIS, γιγάντωση ανθρωπιστικής κρίσης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: