Ξεπέρασαν το εκατομμύριο οι διαδηλωτές στο Λονδίνο: Πανηγυρισμοί για απόφαση Βουλής [video]

File Photo: Περισσότερο φιλοευρωπαϊστές παρουσιάζονται σταθερά οι νέοι ηλικιακά ψηφοφόροι. FACUNDO ARRIZABALAGA




Έξαλλοι πανηγυρισμοί από ένα εκατομμύριο και πλέον διαδηλωτές ακολούθησαν την ανακοίνωση του αποτελέσματος στο Κοινοβούλιο που επέφερε νέα ήττα στον πρωθυπουργό Τζόνσον, υποχρεώνοντάς τον να διαπραγματευθεί νέα αναβολή του Brexit.

Υποστηρικτές της κίνησης “Ψήφος του Λαού” που ζητεί ένα νέο δημοψήφισμα για το Brexit, πραγματοποίησαν πορείες προς το Γουέστμινστερ ζητώντας μια “τελική απόφανση” για την νέα συμφωνία.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου καθώς η Βουλή συνεδρίαζε για πρώτη φορά ημέρα Σάββατο, μετά τον πόλεμο των Φόκλαντς, πριν 37 χρόνια.

Οι οργανωτές ανακοίνωσαν πως οι διαδηλωτές ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο, ενώ η αστυνομία δήλωσε “πολύ απασχολημένη” για να σχολιάσει τη συμμετοχή…

Βίντεο και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τον γενικό ενθουσιασμό όταν ανακοινώνεται το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επί της τροπολογίας Λέτουϊν.

Πολλοί διαδηλωτές ταξίδεψαν από κάθε γωνιά του Ηνωμένου Βασιλείου για να πάρουν μέρος στην μεγαλειώδη συγκέντρωση η οποία ξεκίνησε στο Παρκ Λέιν και κατέληξε στην Πλατεία του Κοινοβουλίου.

Με πληροφορίες από BBC

Νέα επώδυνη ήττα για τον Μπόρις Τζόνσον: Οι βουλευτές ψήφισαν για καθυστέρηση του Brexit

 

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: