Ξεκίνησε η επίθεση στην πόλη Μανμπίτζ, λένε οι Τούρκοι: Μετά από προαναγγελία Ερντογάν

File Photo: Φωτογραφία από τουρκικό έδαφος δείχνει καπνό να αναδύεται σε στόχους στο εσωτερικό της Συρίας κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού από τουρκικές δυνάμεις στην πόλη Ρας αλ-Άιν, Σανλιουρφά, Τουρκία. ΕPA, ERDEM SAHIN




Επίθεση στην πόλη Μανμπίτζ στη Συρία ξεκίνησαν οι τουρκικές δυνάμεις και ο Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA) που συνεργάζεται με την Άγκυρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Daily Sabah, την οποία επικαλείται το iefimerida.gr.

  • Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επιχείρηση ξεκίνησε μετά το πράσινο φως από την Τουρκία και οι συγκρούσεις είναι ορατές ήδη στην περιοχή.

Νωρίτερα, για την επίθεση είχε προϊδεάσει ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαμηνύοντας πως η Τουρκία σκοπεύει να εκδιώξει τους υπό την ηγεσία των Κούρδων μαχητές από την πόλη Μάνμπιτζ της βόρειας Συρίας, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν αξιωματούχοι των Κούρδων της Συρίας με τη συριακή κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπίσουν την επίθεση της Άγκυρας.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους πριν από μια επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν, ο Ερντογάν είπε πως η Τουρκία θα εφαρμόσει τα σχέδιά της για τη Μάνμπιτζ και θα εγκαταστήσει εκεί Άραβες, έπειτα από την αποτυχία μιας συμφωνίας με την Ουάσινγκτον πέρυσι που προέβλεπε την αποχώρηση των μαχητών της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG.

Πηγή: iefimerida.gr

“Αγύριστο κεφάλι” ο Ερντογάν: Εμμένει στη δράση του στη Συρία, εξετάζει επίθεση στη Μάνμπιτζ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: