Τρόμος και ντροπή: Αμερικανοί νομοθέτες και Κούρδοι πολιτικοί ζητούν κυρώσεις για Τουρκία

Οι γερουσιαστές Γκράχαμ και βαν Χόλλεν με τα μέλη της κουρδικής αντιπροσωπείας, με επικεφαλής την Ilham Ahmed, πολιτική ηγέτης των Κούρδων. Φωτογραφία Via Twitter, @ChrisVanHollen




Οι γερουσιαστές στην Αμερική συνεχίζουν τις πιέσεις για την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Άγκυρας, σε περίπτωση που δεν τερματίσει τη στρατιωτική εισβολή στη Βορειοανατολική Συρία, καθώς έχουν αποδυθεί σε μια προσπάθεια πολιτικής συσπείρωσης για την έκδοση νομοθετήματος που να προβλέπει αυστηρές οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, γράφει στο πρακτορείο Reuters, η δημοσιογράφος Patricia Zengerle.

Ενώνοντας τη φωνή της με τους Αμερικανούς βουλευτές, η Ilham Ahmed, πολιτική ηγέτης των Κούρδων και πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου των Κούρδων, κάλεσε τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να σταματήσει την ‘εθνοκάθαρση’ του λαού της.

Πρέπει να σταματησουμε αυτή τη σφαγή των Κούρδων και την αναγέννηση του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε ο γερουσιαστής Βαν Χόλλεν, ο οποίος ζήτησε και πάλι την επιβολή πολύ σκληρών κυρώσεων στην Τουρκία.

Στο ίδιο πνεύμα, ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, διεμήνυσε ότι επιθυμεί τη δημιουργία αποστρατικοποιημένης και διεθνώς εποπτευόμενης ασφαλούς ζώνης μεταξύ των Τούρκων και των Κούρδων μαχητών, τη συνεχή συνεργασία των ΗΠΑ με τους μαχητές αυτούς, καθώς και μια πρωτοβουλία επιτήρησης και ελέγχου των πετρελαιοπηγών στη Συρία.

“Επιρρίπτω την ευθύνη στην Τουρκία περισσότερο από οποιονδήποτε. Η τουρκική εισβολή θέτει σε κίνδυνο την ήττα του Χαλιφάτου”, τόνισε ο γερουσιαστής.

“I blame Turkey more than anyone. Turkey’s invasion has put at risk the defeat of the caliphate,” Graham said on Monday, referring to territory once held by Islamic State.

Τίτλος της ανταπόκρισης: ‘Horror and shame’: U.S. senators, Kurdish leader call for Turkey sanctions

Όλος ο διάλογος με τον Πομπέο που προκάλεσε τη δήλωση για στρατιωτική δράση από Τραμπ (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: