File Photo: Οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί εξέρχονται από το Διοικητικό Πρωτοδικείο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος, είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, κατά την οποία η Άγκυρα διατύπωσε πάλι το αίτημα για έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016.

Αναφορικά με το Προσφυγικό, ο Σελίμ Κιράν, σχολιάζοντας την απόφαση του ελληνικού Υπουργικού Συμβουλίου για την επιστροφή στην Τουρκία 10.000 προσφύγων, εξήρε την ανάγκη για μια πιο αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Στη συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών συζητήθηκαν ευρέως οι παράτυπες μεταναστευτικές ροές και μέτρα αντιμετώπισης. Ο Κιράν υπογράμμισε ότι η Τουρκία εκπληρώνει ανελλιπώς τις υποχρεώσεις της βάσει της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου και σημείωσε πως την ίδια ευαισθησία θα πρέπει να επιδείξει και η ΕΕ.

Ειδικότερα, τόνισε ότι η ΕΕ οφείλει να κάνει αυτά που της αναλογούν στο θέμα της απελευθέρωσης της βίζας και της επίσπευσης του ανοίγματος νέων διαπραγματευτικών κεφαλαίων διαπραγμάτευσης με την Τουρκία και της εξασφάλισης χρηματοδότησης.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

 

Συνάντηση Μητσοτάκη-Μοσκοβισί: Στο “μενού” πρωτογενή πλεονάσματα, ανάπτυξη, προοπτικές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: