Τουρκικοί ισχυρισμοί για τη σύλληψη 43 υπόπτων φερόμενων ως μελών του Ισλαμικού Κράτους

File Photo: Τούρκοι αστυνομικοί, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία. EPA, SEDAT SUNA




Σαράντα τρία άτομα έθεσαν υπό κράτηση οι τουρκικές αρχές, τους οποίους θεωρεί μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και ότι σχεδίαζαν επιθέσεις στοχοθετώντας τις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της Τουρκίας σήμερα, ανακοίνωσαν η αστυνομία και κρατικά ΜΜΕ.

  • Οι ύποπτοι συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη και την επαρχία της Προύσας στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, κατά τη διάρκεια τριών διαφορετικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της αστυνομίας και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu.

Οι αρχές πιστεύουν ότι οι τρεις από τους υπόπτους σχεδίαζαν μια επίθεση με στόχο της εκδηλώσεις για την Ημέρα της Δημοκρατίας στην Κωνσταντινούπολη, όπου συνελήφθησαν σήμερα, μεταδίδει το Anadolu.

  • Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μονάδες της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας και των υπηρεσιών πληροφοριών διαπίστωσαν ότι οι ύποπτοι βρίσκονταν σε επαφή με ανθρώπους, οι οποίοι θα τους παρείχαν υλικοτεχνική υποδομή για την επίθεση.

Το Anadolu μετέδωσε ότι άλλα 26 φερόμενα ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους συνελήφθησαν στην Προύσα σήμερα. Οι 12 εξ αυτών ήταν συριακής υπηκοότητας και έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για την απέλασή τους. Οι υπόλοιποι 14 ύποπτοι κρατούνται από τις αστυνομικές αρχές, προστίθεται.

Αργότερα, η τουρκική αστυνομία γνωστοποίησε ότι επιπλέον 14 ύποπτοι τζιχαντιστές, οι τρεις εκ των οποίων τουρκικής υπηκοότητας, τέθηκαν υπό κράτηση στην Κωνσταντινούπολη. Διευκρίνισε ότι οι ύποπτοι σχεδίαζαν να διαπράξουν μια επίθεση κατά τη διάρκεια των εορτασμών στην Κωνσταντινούπολη, στον απόηχο του θανάτου του ηγέτη του ΙΚ Αμπού Μπακρ αλ- Μπαγκντάντι, δεν υπεισήλθε, ωστόσο, σε λεπτομέρειες.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Anadolu

Πολύνεκρες συγκρούσεις Τούρκων και Σύριων ενώ λήγει η προθεσμία αποχώρησης των Κούρδων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: