Tο “τέλειο δεκάρι” ενόργανης Νάντια Κομανέτσι, προτρέπει νέους να ακολουθήσουν τον αθλητισμό

File Photo: Η Ρουμάνα αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Νάντια Κομανέτσι (Α) με την Γερμανίδα συναθλήτριά της Καταρίνα Βιτ (Δ). Photo via Facebook, @NadiaComaneciOfficial




Θρύλος του αθλητισμού, Ολυμπιονίκης και πρώτη αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής που βραβεύτηκε με 10, η Ρουμάνα Νάντια Κομανέτσι, συναντήθηκε στο πάρκο Sebastian με τα παιδιά από τον τομέα 5 του Βουκουρεστίου και τα παρότρυνε να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

  • Η κυρία Κομανέτσι έδειξε στα παιδιά κάποιες ασκήσεις ενόργανης γυμναστικής και, παράλληλα, τα ενθάρρυνε να δοκιμάσουν και άλλα αθλήματα. “Για τα παιδιά η άσκηση είναι πολύ σημαντική. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν τι σημαίνει άθλημα και να το αγαπούν” δήλωσε η κυρία Κομανέτσι.

Στην εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε από το Ίδρυμα της Νάντια Κομανέτσι, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, συμμετείχαν αρκετές εκατοντάδες παιδιά που φοιτούν σε διάφορες τάξεις της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

  • Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου “Nadia Sports Experience”, το οποίο στοχεύει στην αύξηση του ενδιαφέροντος των παιδιών για αθλητικές και υπαίθριες δραστηριότητες, καθώς και στην εξοικείωση των παιδιών με αθλήματα, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν και πόλο έλξης για εξωσχολικές δραστηριότητες.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο του έργου, το Ίδρυμα της κυρίας Κομανέτσι χορηγεί υποτροφίες σε νέους αθλητές. Φέτος, πενήντα νέοι αθλητές, μέλη σωματείων πήραν υποτροφίες για το σχολικό έτος 2019-2020.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Agerpres

Στον τελικό των κρίκων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ο Λευτέρης Πετρούνιας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: