Το παρελθόν του Πούτιν στην KGB παθιάζει τους Ρώσους: Πολύ φυσιολογικό, λέει το Κρεμλίνο

File photo: Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Κρεμλίνο. EPA, ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN POOL / POOL




Το εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον για τα γεγονότα και τα ντοκουμέντα που αφορούν στο παρελθόν του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πολύ φυσιολογικό, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλώντας στο πρακτορείο  TASS.

Ο εκπρόσωπος αναφερόταν στην δημοσιοποίηση για πρώτη φορά του φακέλλου που αφορά στην αξιολόγηση των επιδόσεων του Πούτιν από την KGB όταν ο νυν πρόεδρος της Ρωσίας υπηρετούσε στις τάξεις της φοβερής και τρομερής υπηρεσίας.

Τα έγγραφα που έχουν προσελκύσει το μεγάλο ενδιαφέρον των Ρώσων παρουσιάζονται σε Έκθεση Ιστορικών και Πολιτικών ντοκουμέντων από τα Κεντρικά Κρατικά Αρχεία, στην Αγία Πετρούπολη.

“Ναι, πιστεύουμε ότι ένα τέτοιο ενδιαφέρον είναι πολύ φυσικό”, δήλωσε ο Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε κατά πόσον αυτή η τρομακτική δημοσιότητα που έχει δοθεί στο θέμα αλλά και η τεράστια ανταπόκριση του κοινού και η επιβεβαίωση του δημοσίου ενδιαφέροντος για την βιογραφία του Πούτιν είναι φυσιολογική.

Η Έκθεση με τίτλο “Προεξέχουσες φυσιογνωμίες στην εθνική ιστορία του 20ου και 21ου αιώνα” είναι αφιερωμένη σε  90 προσωπικότητες και  στη συμβολή τους  στην πολιτική, τις ένοπλες δυνάμεις, την επιστήμη, τον πολιτισμό  και τις τέχνες.

Με πληροφορίες από TASS

Η Τουρκία αναζητά αφορμή για δεύτερο γύρο στη Συρία: Τίποτε δεν τελείωσε ακόμη, λέει ο Ακάρ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: