Το δεύτερο μισό του Νοεμβρίου η διεξαγωγή τριμερούς για την Κύπρο, δηλώνει ο Μπουρτζιού

File Photo: Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Τουρκοκύπριου κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί με την ειδική απεσταλμένη του Γ.Γ. του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ στα κατεχόμενα της Κύπρου. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ




Το δεύτερο μισό του Νοεμβρίου σε πόλη της Ευρώπης αναμένεται να γίνει η τριμερής συνάντηση, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Μπαρίς Μπουρτζιού που αναφέρει ότι τα ΗΕ άρχισαν και με την τ/κ πλευρά οι επαφές για την προετοιμασία της τριμερούς.

  • Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη πρόσθεσε ότι όταν καθορισθεί ο χρόνος και το μέρος της τριμερούς συνάντησης, ως αποτέλεσμα των επαφών που ο ΓΓ του ΟΗΕ συνεχίζει, ο Μουσταφά Ακιντζί, όπως είχε πει στον Αντόνιο Γκουτέρες στην συνάντησή τους στην Νέα Υόρκη, θα συμμετάσχει με αποφασιστικότητα και εποικοδομητική στάση.

Ο κ. Μπουρτζιού αναφέρει ότι εκτός από την τριμερή που προβλέπεται να γίνει πριν το τέλος του χρόνου, αμέσως μετά και στο πλαίσιο μιας καλής προετοιμασίας, πολύ πιθανόν να γίνει και μια άτυπη πενταμερής συνάντηση.

ΚΥΠΕ
11/10/2019

Τη δήλωση Ντεσκάλτζι έσπευσε να εκμεταλλευτεί ο Οζερσάι: Είναι θετική εξέλιξη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: