Το ακροδεξιό AfD ρωτά: Αχυράνθρωπος της Μόσχας κι απειλή για ΕΕ η Γκρέτα Τούνμπεργκ;

File photo: Η Γκρέτα Τούνμπεργκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μόντρεαλ. EPA/VALERIE BLUM




Ευρωβουλευτής της ακροδεξιάς και ξενοφοβικής Εναλλακτικής για τη Γερμανία,  (AfD) με γραπτή ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητεί την διεξαγωγή έρευνας για το κατά πόσον η έφηβη

ακτιβίστρια για το κλίμα, Γκρέτα Τούνμπεργκ, αλλά και το κίνημα που δημιούργησε, αποτελούν “υβριδική απειλή” για την Ευρώπη και κατά πόσον “χρηματοδοτείται και καθοδηγείται” από τη Ρωσία.

Στην γραπτή του ερώτηση προς την Κομισιόν, ο Γιεργκ Μόιεν, σημειώνει ότι “παρακολουθεί με ενδιαφέρον” τα μέτρα που λαμβάνονται από την Ευρώπη “για την αποτροπή υβριδικών απειλών”. Περιγράφει τις υβριδικές απειλές ως ενέργειες που αποσκοπούν στην “επιρροή των κέντρων αποφάσεων” και στην “αποδυνάμωση των κοινωνιών και υπονόμευση της ενότητάς τους”.

Με δεδομένο ότι το κόμμα του Μόιτεν όσο και οι ίδιοι έχουν τουλάχιστον επιφυλακτική στάση απέναντι στα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής, δεν εκπλήσσει που στην επιστολή του ο Γερμανός ευρωβουλευτής υποστηρίζει ότι οι “Παρασκευές για το Μέλλον” –  οι κινητοποιήσεις του μαθητικού και φοιτητικού κινήματος κάθε Παρασκευή σε πολλές πόλεις του κόσμου για το κλίμα – αλλά και οι ενέργειες ΜΚΟ για την διάσωση προσφύγων/μεταναστών στη Μεσόγειο, αποτελούν στο σύνολό τους “επαγγελματικά εκτελούμενες ενέργειες με σημαντικές πηγές χρηματοδότησης”.

Οι καμπάνιες αυτές, υποστηρίζει, έχουν ισχυρή επίπτωση στους πολιτικούς “προκειμένου να βλάψουν τους άλλους στόχους μας” και τελικά να “συμβάλλουν στην απώλεια της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας και στην φτωχοποίηση της Ευρώπης”.

Ως εκ τούτου, ο Μόιτεν ρωτά κατά πόσον μια έρευνα της ΕΕ έχει πραγματοποιηθεί – και εάν ναι, θα ήθελε να μάθει τα ευρήματα. Φυσικά, ο καθένας μπορεί να καταλάβει πως η ΕΕ δεν υπάρχει περίπτωση να έχει εντάξει την Γκρέτα Τούνμπεργκ στις “υβριδικές απειλές” που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. Απλώς προσπαθεί να προβοκάρει την ΕΕ.

Επιπλέον, ο ακροδεξιός ευρωβουλευτής ρωτάει την Κομισιόν εάν επιθυμεί να αποκλείσει “την πιθανότητα αυτές οι καμπάνιες να χρηματοδοτούνται και να καθοδηγούνται από τη Ρωσία”.

Με πληροφορίες από Russia Today

Πληροφορίες από την Άγκυρα για τη συμφωνία για τη Συρία ζητά η Μόσχα εν όψει της συνάντησης Πούτιν-Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: