Την προώθηση μεταναστών από την Τουρκία μέσω κατεχομένων κατήγγειλε η Χαραλαμπίδου

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Φωτογραφία, πηγή, ΚΥΠΕ




Την εσκεμμένη προώθηση μεταναστών από την Τουρκία μέσω των κατεχομένων στηλίτευσε η βουλεύτρια Ειρήνη Χαραλαμπίδου, στο πλαίσιο των εργασιών της 18ης φθινοπωρινής συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ), που διεξάγονται στο Μαρρακές.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν, σε παρέμβασή της για το μεταναστευτικό, η επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος, ως το πρώτο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αριθμό αιτητών ασύλου κατ’ αναλογία πληθυσμού.

Τόνισε ότι η Κύπρος ανταποκρίνεται στις διεθνείς υποχρεώσεις της κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά, είναι μικρή χώρα και έχει φθάσει στα όριά της.

Σημείωσε δε την έκκληση της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την ΕΕ για να δεχθεί 5000 αιτητές ασύλου από την Κύπρο, χωρίς όμως ανταπόκριση μέχρι στιγμής από τα κράτη μέλη.

Η κα Χαραλαμπίδου στηλίτευσε την εσκεμμένη προώθηση μεταναστών από την Τουρκία μέσω των κατεχομένων, με συνέπεια την περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση της Κύπρου, την άρνηση της Τουρκίας να εφαρμόσει τη Συμφωνία Επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη χρησιμοποίηση από τη χώρα αυτή της προσφυγικής κρίσης για να απειλεί την ΕΕ.

Η απουσία αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ είναι αξιοθρήνητη και παρέχει πρόσφορο έδαφος στην Τουρκία για να προωθεί τις τακτικές της, με όλους τους κινδύνους ασφάλειας που αυτό συνεπάγεται, υπογράμμισε η Κύπρια βουλεύτρια.


ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Τις παρανομίες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ κατήγγειλε στον ΟΑΣΕ η Χαραλαμπίδου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: