Τηλεοπτική παραγωγή: “Κόψαμε” το στρατιωτικό χαιρετισμό με βάση τις οδηγίες της UEFA

Τούρκοι παίκτες στον αγώνα με τη Γαλλία. Photo via Twitter, @UEFAEURO




Η UEFA άνοιξε φάκελο έρευνας σχετικά με τα επαναλαμβανόμενα ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν χθες το βράδυ στη Σόφια, με συνέπεια την διακοπή δύο φορές του αγώνα Βουλγαρίας-Αγγλίας (0-6) για τα προκριματικά του Euro 2020.

O πρόεδρος της Αγγλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Γκρεγκ Κλάρκ, που χαρακτήρισε αυτό που συνέβη στο στάδιο Levski «ντροπιαστικό και φρικτό», επιβεβαίωσε την έναρξη της έρευνας από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

«Μίλησα με τους εκπροσώπους της UEFA τόσο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού όσο και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, αλλά και στο τέλος. Μου είπαν ότι θα διεξαχθούν έρευνες ώστε να αξιολογηθούν σωστά οι φοβερές αυτές σκηνές τρομερού ρατσισμού», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, ζήτησε την παραίτηση του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της γειτονικής χώρας, Μπόρισλαβ Μιχαϊλοφ, μετά τα όσα συνέβησαν στο χθεσινό αγώνα στη Σόφια κόντρα στην Αγγλία για τα προκριματικά του EURO 2020, που διακόπηκε δύο φορές από το διαιτητή. Η Βουλγαρία γνώρισε τη πιο βαριά ήττα (0-6) στην έδρα της, αλλά το παιχνίδι θα μείνει στην Ιστορία κυρίως για τα ρατσιστικά συνθήματα, που οδήγησαν στη προσωρινή διακοπή στο πρώτο ημίχρονο.

«Κάλεσα τον Μπόρισλαβ Μιχαϊλοφ να παραιτηθεί αμέσως από τη θέση του στην προεδρία της ομοσπονδίας. Είναι ντροπή και απαράδεκτο για τη Βουλγαρία, που είναι μια από τις πλέον ανεκτικές χώρες στον κόσμο και άνθρωποι με διαφορετική εθνικότητα και θρησκεία ζούνε αιώνες με αρμονία, να δείχνει τέτοιο πρόσωπο. Δεν είναι ανεκτό να συνδέεται η χώρα μας με ρατσισμό και ξενοφοβία», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μπορίσοφ, ζητώντας την «καρατόμηση» του Μιχαϊλοφ.

Μάλιστα ο Μπορίσοφ είναι αποφασισμένος να αλλάξει η προεδρία της ομοσπονδίας, μετά το διεθνή σάλο για τα όσα συνέβησαν χθες στη Σόφια και είναι εξοργισμένος για τις δηλώσεις του Μιχαϊλοφ, ο οποίος έκανε λόγο για προκλήσεις (!) από την πλευρά των Αγγλων διεθνών παικτών. Ο υπουργός αθλητισμού της χώρας, Κράσεν Κάλεφ, ξεκαθάρισε σήμερα πως η κυβέρνηση προτίθεται να διακόψει την οικονομική ενίσχυση της ομοσπονδίας, αν δεν απομακρυνθεί άμεσα ο πρόεδρος της ομοσπονδίας:

«Μετά τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν στο ματς με την Αγγλία και έχοντας υπόψη τη γενικότερη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ποδόσφαιρο, ο πρωθυπουργός με διέταξε να κόψω κάθε επαφή με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία, παγώνοντας ακόμα και τις επιχορηγήσεις, μέχρι να υποβάλλει την παραίτησή του ο Μπόρισλαβ Μιχαΐλοφ.» Να σημειωθεί πως και ο Κράσιμιρ Μπαλάκοφ αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Εν τω μεταξύ η τηλεοπτική παραγωγή της μετάδοσης του αγώνα μεταξύ Γαλλίας-Τουρκίας (1-1), ανέφερε σήμερα σε σχετική τους ανακοίνωση, ότι απέφυγαν να δείξουν εικόνες από τον στρατιωτικό χαιρετισμό των Τούρκων διεθνών, ακολουθώντας τους κανονισμούς και τις οδηγίες της UEFA.

Να σημειωθεί ότι καμία από αυτές τις εικόνες δεν προβλήθηκε στην τηλεόραση, παρόλο οι φωτογραφίες εξαπλώθηκαν γρήγορα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέος στρατιωτικός χαιρετισμός και προκλητικές δηλώσεις Τούρκων παικτών στα προκριματικά του EURO [photos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: