Tέταρτος ύποπτος συνελήφθη για τους θανάτους 39 μεταναστών σε φορτηγό ψυγείο στο Λονδίνο

Το φορτηγό ψυγείο ανήκει στην εταιρεία Global Trailer Rentals, που εδρεύει στο Δουβλίνο. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το είχε νοικιάσει σε έναν πελάτη της στις 15 Οκτωβρίου έναντι 275 ευρώ την εβδομάδα. EPA, VICKIE FLORES




Άλλος ένας ύποπτος, ο τέταρτος μέχρι τώρα, συνελήφθη από τη βρετανική αστυνομία στο πλαίσιο των ερευνών της για τον θάνατο 39 ανθρώπων που βρέθηκαν σε ένα φορτηγό ψυγείο κοντά στο Λονδίνο. Ο τέταρτος ύποπτος για συνωμοσία με στόχο τη διακίνηση ανθρώπων και ανθρωποκτονία είναι ένας 48χρονος άνδρας από τη Βόρεια Ιρλανδία ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ του Λονδίνου. Νωρίτερα σήμερα είχαν συλληφθεί ένας άνδρας και μία γυναίκα, ηλικίας 38 ετών και οι δύο, κάτοικοι της πόλης Ουόρινγκτον, στη βόρεια Αγγλία.

Ο οδηγός του φορτηγού παραμένει ακόμη υπό κράτηση. Είναι 25 ετών, κατάγεται από τη Βόρεια Ιρλανδία και σύμφωνα με τα βρετανικά μμε ονομάζεται Μο Ρόμπινσον, από το Πόρτανταουν της κομητείας Αρμά.

Το φορτηγό ψυγείο ανήκει στην εταιρεία Global Trailer Rentals, που εδρεύει στο Δουβλίνο. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το είχε νοικιάσει σε έναν πελάτη της στις 15 Οκτωβρίου έναντι 275 ευρώ την εβδομάδα. Το όχημα ήταν εφοδιασμένο με GPS, τα δεδομένα του οποίου θα δοθούν στις αρχές. Οι πληροφορίες μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμες, εάν επιτρέψουν να διαπιστωθεί πού είχαν επιβιβαστεί τα 39 θύματα και αν είχαν γίνει άλλες διαδρομές τις προηγούμενες ημέρες.

Το φορτηγό ψυγείο είχε καταχωρηθεί στη Βουλγαρία το 2017 αλλά έκτοτε δεν επέστρεψε στη χώρα αυτή, σύμφωνα με τη Σόφια.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε αρχικά ότι όλα τα θύματα, 31 άνδρες και 8 γυναίκες, ήταν Κινέζοι. Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι ορισμένοι, ενδεχομένως ακόμη και 10 από αυτούς, ήταν Βιετναμέζοι. Μια ακτιβίστρια έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα σήμερα το γραπτό μήνυμα που είχε στείλει μια 26χρονη, η Παμ Τι Τρα Μι, στη μητέρα της, όπου ανέφερε ότι “δεν μπορεί να αναπνεύσει”, την ώρα που το όχημα ήταν καθ’ οδόν από το Βέλγιο για τη Βρετανία.

Κινέζοι και Βιετναμέζοι αξιωματούχοι συνεργάζονται στενά με τη βρετανική αστυνομία προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι ταυτότητες των θυμάτων.

“Το οφείλουμε σε αυτούς που πέθαναν να διεξάγουμε σωστά την έρευνα και οι εικασίες δεν βοηθάνε”, δήλωσε η Πίπα Μιλς, η υποδιευθύντρια της αστυνομίας του Έσεξ. “Μπορεί μάλιστα να εμποδίζουν την έρευνα και την πρόοδό της”, σχολίασε, τονίζοντας ότι δεν θα δοθεί καμία λεπτομέρεια για την ταυτότητα ή την εθνικότητα των θυμάτων μέχρι να ολοκληρωθεί πλήρως η διαδικασία ταυτοποίησής τους.

Με στοιχεία ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Δυο συλλήψεις από τη βρετανική αστυνομία για τους 38 νεκρούς του φορτηγού στο Εσσεξ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: