Ταψιά με άμμο και… κοκαΐνη: Σε συνεργασία με ΗΠΑ η εξάρθρωση του μεγάλου κυκλώματος [video]

Κρυμμένη σε ταψί με άμμο η κοκαϊνη του κυκλώματος, και .. έτοιμη στο φούρνο.ΠΕ-ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/STR




Πάνω από 104 κιλά κοκαΐνης, περισσότερα από 828.000 ευρώ και η αποδόμηση ενός οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών είναι ο απολογισμός μίας ακόμα σημαντικής επιχειρησιακής δράσης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δήλωσε ο Διοικητής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης.

“Πρόκειται για ένα καίριο πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, που επετεύχθη μετά από συστηματικές έρευνες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με το Γραφείο D.E.A. της Πρεσβείας Η.Π.Α. Αθηνών” πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο υποστράτηγος, η επιχείρηση έγινε χθες Τέταρτη 30 Οκτώβριου και στη διάρκειά της συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και το  αρχηγικό μέλος της οργάνωσης.

  • Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προσδοκώμενα έσοδα της εγκληματικής οργάνωσης, με τη διάθεση της κοκαΐνης στην εγχώρια παράνομη αγορά, υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα (5.000.000) ευρώ.
Τα ευρήματα της επιχείρησης εξάρθρωσης του κυκλώματος κοκαϊνης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/STR

Πριν την επιχείρηση με εξακριβώσεις και  διασταυρώσεις δεδομένων και πληροφοριακών στοιχείων, αλλά και με  παρακολουθήσεις, οι διωκτικές αρχές έφτασαν που μας οδήγησαν στον εντοπισμό των δραστών.

Εντοπίστηκε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, όπου τα μέλη της οργάνωσης  αποθήκευαν τα ναρκωτικά και διαμέρισμα στην Ηλιούπολη το οποίο χρησιμοποιούσαν για την υποστήριξη των λειτουργιών της οργάνωσης.

Η εκπρόσωπος Τύπου της  Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Ιωάννα Ροτζιώκου, από την πλευρά της δήλωσε ότι εκτός της ποσότητας ναρκωτικών και χρημάτων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο αυτοκίνητα, ζυγαριές ακριβείας, φορητοί ασύρματοι, συσκευές γεωεντοπισμού, συσκευή απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων, κινητά τηλέφωνα, κλειδιά διαμερισμάτων, πλαστικές συσκευασίες ναρκωτικών κλπ.

  • Η εκπρόσωπος αναφερόμενη στη  μεθοδολογία δράσης του κυκλώματος, δήλωσε ότι πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση με διαρκή λειτουργία, ιεραρχική δομή, ενώ τα μέλη της είχαν επιφορτιστεί με συγκεκριμένους ρόλους.

Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ήταν αλλοδαπός ο οποίος επίσης ήταν υπεύθυνος για την αγορά, αποθήκευση και διανομή μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, καθώς και την ανεύρεση πελατών και τη διαχείριση των χρηματικών ποσών.

Ο δεύτερος αλλοδαπός ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια και τη φύλαξη των ποσοτήτων κοκαΐνης, την μεταφορά τους στους υποψήφιους αγοραστές και τη διακίνηση και τέλος ο τρίτος ήταν υπεύθυνος για την είσπραξη των χρημάτων για λογαριασμό της οργάνωσης, καθώς και τη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/STR

Τέλος, η εκπρόσωπος ανέφερε ότι σε βάρος των συλληφθέντων  σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις της νομοθεσίας για τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Το tweet Χρυσοχοϊδη με το βίντεο της έρευνας

Πριν την συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων της Ασφάλειας Αττικής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε γράψει στο Twitter τα δημόσια συγχαρητήριά του για την επιχείρηση, ενώ ταυτόχρονα ανάρτησε και βίντεο στο οποίο φαίνεται το κόλπο που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα για να κρύβει τα ναρκωτικά.

Όπως μπορεί κανείς να διακρίνει, σβόλοι κοκαΐνης “θάβονταν” μέσα σε άμμο, σε μαγειρικό ταψί, και στη συνέχεια το ταψί τοποθετούνταν στον φούρνο!

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Συγχαρητήρια Χρυσοχοΐδη μέσω twitter για εξάρθρωση κυκλώματος κοκαΐνης με 105 κιλά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: