Τα “μαζεύει ο Ακιντζί: Τα “ρίχνει” στις παρανοήσεις για να μην τον διώξει ο Ερντογάν

File Photo: Ο Μουσταφά Ακιντζί. @BarisBurcu_CBS




Την θέση ότι οι δηλώσεις του σχετικά με την επίθεση της Τουρκίας στη Συρία έχουν παρεξηγηθεί και ότι στην αναφορά του για διάλογο δεν εννοούσε τον διάλογο με την οργάνωση ΡΚΚ, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί στην τουρκική «Χαμπέρ Τούρκ».

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, το Σάββατο, ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε μεταξύ άλλων, σχετικά με τη στρατιωτική επιθετική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία, ότι σε έναν πόλεμο αυτό που τρέχει είναι αίμα.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί, ερωτηθείς σχετικά με τις αντιδράσεις που προκάλεσε και στα κατεχόμενα και στην Τουρκία η ανάρτηση του είπε ότι ο ίδιος «όπως είπα και στον κ. Ερντογάν και θα το λέω πάντα, δεν χρειάζονται οι πόλεμοι, δεν χρειάζονται νέα θύματα. Αυτή είναι μια άποψη μου που στηρίζω και επαναλαμβάνω πάντοτε».

Είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι καταλαβαίνουν το σκεπτικό πίσω από τις απόψεις του και πρόσθεσε ότι «όλοι στην Κύπρο ξέρουν σε τι αναφέρομαι. Είμαι παλιός πολιτικός και ξέρουν όλοι που στέκομαι και τι αντιπροσωπεύω».

Ερωτηθείς σχετικά με την δήλωση του για να μεσολαβήσει η διπλωματία και να αρχίσει ένας διάλογος ο κατοχικός ηγέτης είπε ότι δεν εννοούσε να αρχίσει διάλογος με το PKK-YPG αλλά να αρχίσει ένας διάλογος μεταξύ της Συρίας και της Τουρκίας και να ξεκινήσουν οι διπλωματικές επαφές προσθέτοντας ότι πιστεύει στη δύναμη της διπλωματίας και του διαλόγου.

«Δεν εννοώ να αρχίσει ο διάλογος με τις τρομοκρατικές οργανώσεις» είπε.

«Δεν είναι δυνατόν να κατανοήσουμε την ατμόσφαιρα που επικρατεί στην Τουρκία. Το μήνυμα μου παρεξηγήθηκε λόγω της έντονης συναισθηματικής φόρτισης» ανέφερε στη δημοσιογράφο ο κατοχικός ηγέτης.

Σε δηλώσεις στο «Χαμπέρ Τούρκ» προέβη και ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ, ο οποίος εξέφρασε τις έντονες αντιδράσεις του στην ανάρτηση του Ακιντζί είπε ότι ο κατοχικός ηγέτης έχει επηρεαστεί από περιθωριακές ομάδες, οι οποίες είναι εναντίον της Τουρκίας.

ΚΥΠΕ -Οντούλ Ασίκ Ουλκέρ –
Τζουλιάνα Βιολάρη – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 14/10/2019

Ο Σουλτάνος απειλεί τον κατοχικό ηγέτη: Σε έναν πόλεμο αυτό που τρέχει είναι αίμα, έγραψε ο Ακιντζί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: