Τα δεινά των πρώτων Χριστιανών στο Κολοσσαίο σε μυθιστόρημα της κόρης του Ντοστογιέφσκι

Το μεγαλύτερο μέρος του μυθιστορήματος της «Η μετανάστρια», το έγραψε στην Ρώμη και περιέχει πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία. Photo via romeingreek.eu




Το μυθιστόρημα «Η μετανάστρια» της κόρης του Ρώσου κλασσικού συγγραφέα Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, Λιουμπόφ Ντοστογιέφσκαγια θα κυκλοφορήσει σύντομα στην Ιταλία επ’ ευκαιρία της επετείου των 150 χρόνων από τη γέννηση της κόρης του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα.

  • Η παρουσίαση του βιβλίου της Λιουμπόφ Ντοστογιέφσκαγια η οποία υπήρξε η βιογράφος του πατέρα της, έγινε στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του ρωσικού κέντρου ονόματι Μποροντινά, στην περιοχή Αλτό Αντίντζε με πρωτοβουλία του συνδέσμου «Ρους» ο οποίος δραστηριοποιείται στην πόλη Μεράνο. Η ίδια είχε επισκεφθεί το Μεράνο τουλάχιστον δύο φορές λίγο πριν πεθάνει στο γειτονικό Μπαλτσάνο, στο κοιμητήριο του οποίου αναπαύεται.

Το μεγαλύτερο μέρος του μυθιστορήματος της «Η μετανάστρια», το έγραψε στην Ρώμη και περιέχει πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία. Παράλληλα όμως περιγράφει διάφορες ιστορίες που βίωσε κατά την παραμονή της στην Ιταλία, καταγράφοντας τα συναισθήματα που την κυρίευαν κατά τους περιπάτους της στην αιώνια πόλη όπως και τις εντυπώσεις που τις προκαλούσε το Κολοσσαίο. Το βιβλίο της περιέχει μάλιστα και ένα κεφάλαιο για τα δεινά που υπέστησαν οι πρώτοι Χριστιανοί στην αρένα του Κολοσσαίου. Η τελευταία φορά που εκδόθηκε το βιβλίο της Λιουμπόφ Ντοστογιέφσκαγια ήταν το 1913.

Η Λιουμπόφ Ντοστογιέφσκαγια σε παιδική ηλικία. Πηγή φωτογραφίας:
wikipedia.org

Το ρωσικό κέντρο, που δραστηριοποιείται στο νότιο Τιρόλο φέρει το όνομα της Ρωσίδας αριστοκράτισσας Ναντιέζντα Μποροντινά, η οποία κληροδότησε στη ρωσική κοινότητα χρηματικό ποσό, με το οποίο στο Μεράνο χτίσθηκε μια βίλα την οποία επισκέπτονταν Ρώσοι, μεταξύ των οποίων και μέλη της τσαρικής οικογένειας. Στο Μεράνο στα τέλη του 19ου αιώνα είχε δημιουργηθεί μια σημαντική ρωσική κοινότητα και εκείνη την περίοδο, χάρη στη σιδηροδρομική του γραμμή, είχε συνδεθεί με όλες τις ευρωπαϊκές μεγάλες πόλεις, αποκτώντας την φήμη του θέρετρου στις ιταλικές Άλπεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ- TASS

Στο φως 30 άθικτες σαρκοφάγοι που βρέθηκαν στο Λούξορ μετά από 3.000 χρόνια [photos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: