Σύριος Κούρδος ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε στη Γενεύη: Υποψιαζόμαστε γιατί, λένε οι Αρχές

File Photo: Μέλη της κουρδικής κοινότητας της Ελβετίας διαδηλώνουν για την τουρκική εισβολή στη Συρία στην πλατεία των Εθνών μπροστά από τα κεντρικά των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, Ελβετία. EPA, MARTIAL TREZZINI
Κούρδος της Συρίας είναι ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε σήμερα, πρωί Τετάρτης, 23 Οκτωβρίου, μπροστά στην έδρα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στη Γενεύη, ο οποίος διακομίσθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Λωζάνης, σύμφωνα με ανακοίνωση η αστυνομία.

  • Ο 31χρονος, ο οποίος ζούσε στη Γερμανία, δεν κρατούσε κάποιο πανό ούτε είχε αφήσει κάποιο σημείωμα στο οποίο να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αυτοπυρπολήθηκε, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Γενεύης Σιλβέν Γκιγιόμ-Ζαντίγ, σημειώνοντας ότι αυτός έχει τραυματιστεί σοβαρά.

“Φανταζόμαστε τους λόγους του, αλλά δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο. Πονούσε πολύ για να μπορέσει να μιλήσει την ώρα που έφτασαν οι πρώτες βοήθειες”, πρόσθεσε.

  • Ο άνδρας περιλούστηκε με βενζίνη σήμερα το πρωί γύρω στις 07:40 τοπική ώρα (08:40 ώρα Ελλάδος) μπροστά στην έδρα της UNHCR την ώρα που πολλοί άνθρωποι περνούσαν από εκεί, όπου βρίσκεται επίσης η ευρωπαϊκή έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Η πυροσβεστική υπηρεσία έφτασε γρήγορα στην περιοχή, ανέλαβε αμέσως τον τραυματία και τον μετέφερε με ελικόπτερο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομειακό Κέντρο (CHUV) της Λωζάνης, όπου νοσηλεύεται σε ειδική μονάδα για εγκαυματίες.

Οι Κούρδοι της Ελβετίας έχουν διαδηλώσει πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες διαμαρτυρόμενοι για την τουρκική στρατιωτική επίθεση στη βορειοανατολική Συρία, η οποία ανάγκασε χιλιάδες Κούρδους της Συρίας να καταφύγουν στο Ιράκ.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters, DPΑ

Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από τα γραφεία Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal