Συννεφιά και αυξημένη πιθανότητα καταιγίδων κατά τις θερμές ώρες της Παρασκευής [χάρτης]

File Photo: Συννεφιά την Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές της χώρας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους και κατά περιόδους πυκνότερες, με αυξημένη πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων τις θερμές ώρες της ημέρας στα νότια ορεινά ηπειρωτικά και τοπικών όμβρων στα νότια νησιωτικά τμήματα, περιμένουμε την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες οι ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, ενώ οι μέγιστες θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 24 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 27, στην Ήπειρο από 9 έως 27 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 28, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 29, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 25 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 18 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, ενώ τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19-10-2019

Στην Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικούς όμβρους. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι, μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/METEO

Στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης 19 συλληφθέντες για τις διαμαρτυρίες σε προξενείο, αεροδρόμιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: