Συμπλοκές μεταξύ Τούρκων και Κούρδων στην Ολλανδία με 23 συλλήψεις σε διαδήλωση

File Photo: Ολλανδοί αστυνομικοί περιφρουρούν διαδήλωση ενάντια στην τουρκική εισβολή στη Συρία και μία αντιδιαδήλωση Τούρκων της Ολλανδίας, Ρότερνταμ, Ολλανδία. EPA, BAS CZERWINSKI
Σε 23 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία της Ολλανδίας, σύμφωνα με ανακοίνωσή της σήμερα Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια συμπλοκών που σημειώθηκαν χθες στο Ρότερνταμ μεταξύ μελών της τουρκικής και της κουρδικής κοινότητας στη διάρκεια διαδήλωσης που γινόταν σε διαμαρτυρία για την επίθεση της Άγκυρας στη Συρία.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε μέλη των δύο κοινοτήτων λίγο μετά την έναρξη της διαδήλωσης που είχαν διοργανώσει οι Κούρδοι, της οποίας ακολούθησε άμεσα αντιδιαδήλωση των Τούρκων.

Οι συλληφθέντες, ορισμένοι από τους οποίους έφεραν κατσαβίδια, “είναι ύποπτοι για άσκηση βίας, επίθεση, προσβολή και πρόκληση καταστροφών”, διευκρίνισε η αστυνομία.

  • Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, η οποία έγινε χθες το βράδυ στο κέντρο του Ρότερνταμ, στη δυτική Ολλανδία. Ένας από τους αστυνομικούς υπέστη κάταγμα στον καρπό, μεταδίδουν ολλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε καταδίκασε απερίφραστα τα επεισόδια αυτά βίας στη διάρκεια συζήτησης που γινόταν χθες το βράδυ στην κάτω βουλή για την επίθεση της Άγκυρας στη Συρία.

  • “Μπορείτε να διαδηλώνετε σε αυτήν τη χώρα, αλλά το κάνουμε με πολιτισμένο τρόπο”, σημείωσε ο Ρούτε, τις δηλώσεις του οποίου επικαλούνται τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης. “Θα πρέπει να επιλύουμε τις κοινωνικές συγκρούσεις μέσω του διαλόγου κι όχι να υπάρχουν εικόνες όπως αυτές που είδαμε στο Ρότερνταμ. Αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο”, σημείωσε.

Η Τουρκία εξαπέλυσε πριν από περίπου μια εβδομάδα επίθεση στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), η οποία είχε την υποστήριξη των Δυτικών στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, αλλά η Άγκυρα την θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Η Ολλανδία ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι αναστέλλει οποιαδήποτε νέα εξαγωγή εξοπλισμών στην Τουρκία “εν αναμονή της εξέλιξης της κατάστασης”.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Συριακό Παρατηρητήριο: 300.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από την έναρξη της εισβολής στη Συρία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: