Συγγενής του Ερντογάν έδωσε χρήματα στην Ομάρ: Για να καταψηφίσει την Αρμενική Γενοκτονία;

Ο Χαλίλ Μουτλού, εξάδελφος του Ερντογάν, με την βουλευτή Ιλχάν Ομάρ. Φωτογραφία via TASC




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Ο συμπρόεδρος μιας ομάδας Τούρκων και Αμερικανών που υπερασπίζονται την Τουρκία στην Ουάσιγκτον, και ο οποίος έχει στενούς δεσμούς με την Άγκυρα πρόσφεσε 1.500 δολαρια, τον περασμένο μήνα, στην εκστρατεία της Ιλχάν Ομάρ (Ilhan Omar).

Η βουλευτής, που εκλέγεται στη Μινεσότα, αρνήθηκε να ψηφίσει υπέρ της αναγνώρισης της Αρμενικής Γενοκτονίας και των κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας για την εθνοκάθαρση των Τούρκων.

Τα παραπάνω αποκαλύπτει η συντηρητική ιστοσελίδα Daily Caller.

H Omar και ο ακτιβιστής Halil Mutlu φωτογραφήθηκαν μαζί σε μια εκδήλωση για την αμερικανική μη κερδοσκοπική επιτροπή TASC (Turkish American Steering Committee), η οποία εδώ και χρόνια διεξάγει εκστρατείες δημοσίων σχέσεων για την υποστήριξη των τουρκικών κυβερνητικών πολιτικών και του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Mutlu, ο οποίος σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης είναι ο ξάδερφος του Ερντογάν, είναι επίσης συμπρόεδρος του TASC, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της οργάνωσης.

Η TASC ιδρύθηκε το 2015, και τα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου έχουν κατευθείαν σχέση με το Προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας. Η οργάνωση έχει ενορχηστρώσει την εκστρατεία εναντίον της αναγνώρισης της Αρμενικής Γενοκτονίας. Και γενικά αποτελεί τον απολογητή του Ταγίπ Ερντογάν και της κυβέρνησης.

Η οργάνωση διεξήγαγε επίσης εκδηλώσεις έξω από το Λευκό Οίκο για να κατηγορήσει τους Κούρδους της Συρίας ως “τρομοκράτες”, θέση που διαλαλεί η τουρκική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τουρκικών ΜΜΕ, ο Mutlu, ένας γιατρός που εδρεύει στο Κονέκτικατ, ηγήθηκε επίσης σε διαμαρτυρίες της TASC έξω από το σπίτι του Ιμάμη Γκιουλέν στην Πενσυλβάνια, ενός εξόριστου μουσουλμανικού κληρικού που ο Ερντογάν θέλει να εκδοθεί στην Τουρκία.

Ο μπασκετμπολίστας Καντέρ κατηγορεί την βουλευτή Ομάρ: Είσαι στο μισθολόγιο του Ταγίπ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: