Στόχος της επίσκεψης στην Τουρκία η κατάπαυση του πυρός, δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Πομπέο

File Photo: Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. EPA, Peter Foley
Σκοπός της επίσκεψης της αμερικανικής αποστολής στην Τουρκία είναι η Άγκυρα να σταματήσει τις επιθέσεις της στη Συρία δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο σήμερα Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου.

Ο Πομπέο, σε συνέντευξη στο Fox News Business Network, είπε πως σκοπός της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ είναι η εξεύρεση μιας λύσης στην κατάσταση στη Συρία, και όχι η ρήξη των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας.

«Έχουμε κάθε προσδοκία ότι θα συναντηθούμε με τον πρόεδρο Ερντογάν», δήλωσε ο Πομπέο στο τηλεοπτικό δίκτυο, προσθέτοντας πως είναι σημαντικό που ανώτατοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ έχουν άμεσες, «πρόσωπο με πρόσωπο» συνομιλίες.

  • «[Ο Ερντογάν] πρέπει να σταματήσει την επιδρομή μέσα στη Συρία», είπε ο Πομπέο. «Πρέπει [οι Τούρκοι] να αποσυρθούν. Χρειαζόμαστε μια κατάπαυση του πυρός από όπου θα μπορούμε να ξεκινήσουμε να το διορθώνουμε όλο αυτό πάλι».

Απαντώντας σε ερώτηση αν αποδίδει προσωπικά στον Ερντογάν την ευθύνη για την κατάσταση στη Συρία, ο Πομπέο είπε: «Πρέπει να θυμόμαστε ότι πρόκειται για μια περίπλοκη κατάσταση».

Η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ προγραμματίζεται να αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα), σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ο Πενς δεν πτοείται από τις κορώνες Ερντογάν: Θα μεταβώ στην Άγκυρα ανεξαρτήτως συνάντησης

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: