Στο Βελιγράδι ο Αγγελίδης: Συζητήθηκαν και οι παρανομίες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ

Ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Το εξαίρετο επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και της Σερβίας επαναβεβαιώθηκε στις επαφές που είχε σήμερα στο Βελιγράδι ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης.

Ο κ. Αγγελίδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη σερβική πρωτεύουσα κατόπιν πρόκλησης του Σέρβου ομολόγου του, συναντήθηκε με τον Σέρβο Πρόεδρο Αλεξάντaρ Βούτσιτς, τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Ίβιτσα Ντάτσιτς και τον Σέρβο ομόλογό του Αλεξάνταρ Βούλιν.

«Παραγωγικές και εγκάρδιες συναντήσεις στη Σερβία με τον Πρόεδρο Βούτσιτς και τον ΥΠΑΜ Βούλιν και τον ΥΠΕΞ Ντάτσις, επαναβεβαιώνοντας το εξαίρετο επίπεδο των διμερών μας σχέσεων», έγραψε ο κ. Αγγελίδης σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως σημειώνει, στα θέματα που συζητήθηκαν περιλαμβάνονταν οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και τα χωρικά ύδατα, οι τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα, η ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας και το θέμα του Κοσσυφοπεδίου, επαναβεβαιώνοντας την αμετάθετη στήριξη που η Σερβία και η Κύπρος δίνει η μία στην άλλη.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Η Άγκυρα δεν υλοποιεί αποφάσεις του ΕΔΑΔ, έχουμε πικρή πείρα τόνισε ο Χριστοδουλίδης

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: