Σε Κομπάνι, Μανμπίζ θα αναπτυχθεί τις επόμενες 48 ώρες ο συριακός στρατός: Συνομιλίες με Κούρδους

File Photo: Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασαρ αλ Άσαντ. EPA, SANA HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY




Ο συριακός στρατός άρχισε να αναπτύσσει δυνάμεις στα μέτωπα της βόρειας Συρίας «για να αντιμετωπίσει την τουρκική επίθεση» στο συριακό έδαφος, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας, χωρίς να διευκρινίσουν τις ζώνες ανάπτυξης των δυνάμεων της Δαμασκού.

  • Νωρίτερα, η συριακή κυβέρνηση και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις διεξήγαγαν συνομιλίες σε ρωσική βάση της Συρίας, σύμφωνα με υψηλόβαθμο Κούρδο πολιτικό αξιωματούχο, μετέδωσε το Reuters.

Το  λιβανικό ειδησεογραφικό δίκτυο al-Mayadeen είχε επίσης μεταδώσει την πληροφορία ότι ο συριακός στρατός θα αναπτυχθεί εντός των προσεχών 48 ωρών στις πόλεις  Κομπάνι και Μανμπίζ, που ελέγχονται από τις  φιλοκουρδικές  Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Οι δύο πόλεις βρίσκονται στην ζώνη της βόρειας Συρίας που ελέγχεται από τις δυνάμεις των SDF  και οι οποίες αποτελούν στόχο της επίθεσης που έχει εξαπολύσει η Τουρκία και οι ελεγχόμενες από την Άγκυρα συριακές ανταρτικές ομάδες.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι η συριακή κυβέρνηση και οι φιλοκουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις διεξάγουν συνομιλίες σε ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία. Το πρακτορείο επικαλείται Κούρδο πολιτικό της Συρίας ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα επίτευξης συμφωνίας που μπορεί να εμποδίσει την τουρκική επίθεση.

Ο Αχμέντ Σουλεϊμάν, υψηλόβαθμο στέλεχος του Κουρδικού Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος της Συρίας, δήλωσε ότι οι συνομιλίες διεξάγονται στην ρωσική αεροπορική βάση Χμεϊμίμ, στη Λατάκια.

 

Με πληροφορίες από Jerusalem Post, Reuters, AΠΕ – ΜΠΕ

Συρία: Τουρκική αεροπορική επιδρομή εναντίον φάλαγγας αμάχων, 26 οι νεκροί μόνο σήμερα

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: