Στην αντιτρομοκρατική η έρευνα για χτύπημα με μαχαίρι στο Παρίσι: Ύποπτα μηνύματα του δράστη

File Photo: Η γαλλική αστυνομία και δυνάμεις ασφαλείας κλείνουν περιμετρικά την περιοχή όπου βρίσκεται το αρχηγείο της παρισινής Αστυνομίας μετά την επίθεση με μαχαίρι, Παρίσι, Γαλλία. EPA, IAN LANGSDON




Στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Παρισιού ανετέθη η έρευνα για τον άνδρα που επιτέθηκε με μαχαίρι στην Αστυνομική Διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας, ο 45χρονος βοηθός πληροφορικής και δράστης της αιματηρής επίθεσης είχε ριζοσπαστικοποιηθεί και είχε ασπαστεί το ισλάμ πριν από μια δεκαετία.

  • Συγκεκριμένα, η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι εντόπισε ενδείξεις “λανθάνουσας ριζοσπαστικοποίησης” του δράστη και ότι ο δράστης είχε ανταλλάξει 33 γραπτά μηνύματα με τη σύζυγό του πριν από τις επιθέσεις, όλες εκ των οποίων ήταν θρησκευτικού χαρακτήρα, είπε σήμερα ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα με μια δικαστική πηγή, με γνώση της υπόθεσης, ο εισαγγελέας αντιτρομοκρατίας ανέλαβε την έρευνα μετά την κατάθεση προσώπων του περιβάλλοντός του δράστη, μεταξύ άλλων της συζύγου του και την εξέταση του κινητού τηλεφώνου του.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑFP, Reuters

Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά στις έρευνες για τα κίνητρα επίθεσης με μαχαίρι στο Παρίσι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: