Στέλεχος του SPD ζητά προσφυγή εναντίον του Ερντογάν στο Διεθνές Δικαστήριο

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν Φωτογραφία, Τουρκική Προεδρία




Προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εναντίον του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ζητά ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας, Ρολφ Μίτσενιχ. Όπως δηλώνει στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Βελτ «Ο Ερντογάν την στιγμή αυτή καταπατά το διεθνές δίκαιο. Έχει εξαπολύσει επιθετικό πόλεμο. Η συμπεριφορά του πρέπει να έχει συνέπειες στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Προσφυγή εναντίον του στο δικαστήριο αυτό, θα επηρέαζε τη διεθνή διπλωματία, ακόμη και εάν η Τουρκία δεν έχει υπογράψει την Συνθήκη της Ρώμης».

Ο ίδιος πολιτικός αμφιβάλει για την φερεγγυότητα της Τουρκίας στην Ατλαντική Συμμαχία και δηλώνει «βεβαίως και η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Αλλά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, προήχθησαν σε υψηλόβαθμους αξιωματικούς άνδρες του τουρκικού στρατού οι οποίοι και επιθυμούν άλλες συμμαχίες πέρα από το ΝΑΤΟ».

Επίσης, η Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ, επιτέθηκε σε ομιλία της, εναντίον του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας «οι Αμερικανοί γύρισαν την πλάτη σε αυτούς που έδωσαν σκληρό αγώνα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Και αυτό τώρα θέτει μεγάλο ερωτηματικό για την αξιοπιστία της ισχυρότερης συμμαχικής μας χώρας».

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος

Ο Μεντβέντεφ υποστηρίζει εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας, στο ζήτημα του Κοσόβου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: