Σοκ σε Εθνική και ΑΕΚ με τον τραυματισμό Μπάρκα: Βγήκε νοκ άουτ, χάνει Ιταλία και Βοσνία

Ο Βασίλης Μπάρκας. Photo via sdna




Αρκετά σοβαρός αποδείχθηκε ο τραυματισμός του Βασίλη Μπάρκα στη διάρκεια της σημερινής προπόνησης της Εθνικής ομάδας. Ο βασικός γκολκίπερ της «γαλανόλευκης» τέθηκε νοκ άουτ από τα δύο προσεχή παιχνίδια των προκριματικών του EURO 2020, με την Ιταλία (12/10, Ρώμη) και Βοσνία/Ερζεγοβίνη (15/10, ΟΑΚΑ), καθώς υπέστη κάταγμα στο αντίχειρα, όπως έδειξαν οι εξετάσεις που υποβλήθηκε σε ιδιωτική κλινική των νοτίων προαστίων.

Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις ο Μπάρκας θα μείνει εκτός δράσης για περίπου 3-4 εβδομάδες, ενώ τις επόμενες ημέρες θα επανεκτιμηθεί η κατάστασή του από το ιατρικό επιτελείο της ΑΕΚ. Εκτός από τους δύο αγώνες που ακολουθούν με την Εθνική, ο Μπάρκας θα χάσει σίγουρα το πρώτο ματς μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος με τον Βόλο στην Ριζούπολη, ενώ ύστερα ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, όπου θα κάνει «αγώνα δρόμου» για να προλάβει.

Στη θέση του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κλήθηκε από τον Τζον Φαν Σιπ ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, Αλέξανδρος Πασχαλάκης.

Οι Ιταλοί
Η Εθνική Ιταλίας ξεκίνησε προετοιμασία για τους αγώνες της με την Ελλάδα και το Λιχτενστάιν, στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2020 και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έδειξε αμέσως τις σκέψεις του. Η «σκουάντρα ατζούρα», που το Σάββατο θα παίξει όχι με μπλε αλλά με…. πράσινη φανέλα, παίζει πάντα σε σχηματισμό 4-3-3.

Στην πρώτη προπόνηση ο Μαντσίνι χρησιμοποίησε με τους βασικούς Ντοναρούμα, Ντ΄ Αμπρόζιο, Μπονούτσι, Ρομανιόλι, Σπινατσόλα, Μπερναρντέσκι, Ζορζίνιο, Βεράτι, Κιέζα, Μπελότι, Ινσίνιε. Όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, ο Ιταλός εκλέκτορας έχει καταλήξει στους 9 από τους 11 για τη βασική ενδεκάδα.

«Ανοιχτές» παραμένουν δύο θέσεις τις οποίες διεκδικούν τέσσερις ποδοσφαιριστές: οι Μπαρέλα και Μπερναρντέσκι για τη μεσαία γραμμή και οι Μπελότι, Ιμόμπιλε για την επίθεση. Να σημειωθεί πως αν η Ιταλία νικήσει την Ελλάδα, θα προκριθεί μαθηματικά στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πέθανε ο «Αποδυτηριάκιας»: Ο Κώστας Καίσαρης είχε ξεχωριστή πορεία στο αθλητικό ρεπορτάζ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: