Σφοδρές κυρώσεις της Γερουσίας εναντίον της Τουρκίας: Όλο το κείμενο Γκράχαμ και βαν Χόλλεν

File Photo: Το αμερικανικό Κογκρέσο. Φωτογραφία www.mignatiou.com




“Χαίρομαι που έφτασα σε μια διμερή συμφωνία με τον γερουσιαστή Βαν Χόλλεν σχετικά με την επιβολή αυστηρών κυρώσεων κατά της Τουρκίας για την εισβολή της στη Συρία”, ανακοίνωσε απόψε ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ.

Σημείωσε και τα εξής:

Ενώ η κυβέρνηση του προέδρου Τραμπ αρνείται να ενεργήσει εναντίον της Τουρκίας, περιμένω ισχυρή στήριξη από δύο τις πλευρές (Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους).

Τα περισσότερα μέλη του Κογκρέσου πιστεύουν ότι θα ήταν λάθος να εγκαταλείψουμε τους Κούρδους που ήταν οι ισχυροί σύμμαχοι μας εναντίον του ISIS.

Σύμφωνα με το κείμενο οι κυρώσεις θα επιβληθούν στο πλαίσιο του νόμου CAATSA. Φαίνεται ότι θα επηρεαστεί και ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν. Επίσης θα απαγορευθεί και η είσοδος Τούρκων αξιωματούχων στην Αμερική.

Ο γερουσιαστής Βαν Χόλλεν δήλωσε:

Σήμερα ο γερουσιαστής Γκράχαμ και εγώ ανακοινώνουμε ένα πλαίσιο για κυρώσεις κατά της Τουρκίας για να ανταποκριθούμε στη στρατιωτική τους επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Οι κυρώσεις αυτές θα έχουν άμεσες και εκτεταμένες συνέπειες για τον Ερντογάν και τους στρατιωτικούς του.

Οι κυρώσεις, μεταξύ άλλων,  θα πλήξουν τον ενεργειακό τομέα της Τουρκίας, κάθε στρατιωτική βοήθεια και συναλλαγή με εξαίρεση την ανταλλαγή πληροφοριών, θα ενεργοποιηθούν οι κυρώσεις για τους S-400, ενώ θα ζητηθεί αναλυτική έκθεση για την περιουσία του ίδιου του Ερντογάν.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: