Σειρά επαφών για το ζήτημα αγνοουμένων είχε στην Αθήνα ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης (Δ) με τον επίτροπο Προεδρίας της Κύπρου Φώτη Φωτίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Σειρά επαφών είχε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα, ο Επίτροπος Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φώτης Φωτίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φωτίου είχε συναντήσεις τόσο με τον Έλληνα Υφυπουργό Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, όσο και με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Χρήστο Χριστοδούλου, με τους οποίους συζήτησε ζητήματα που αφορούν το θέμα των αγνοουμένων.

Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε ότι στις αρχές Δεκεμβρίου γίνει επαναπατρισμός οστών Ελλήνων πεσόντων και αγνοουμένων, ενώ θα ξεκινήσει και η προσπάθεια για επιστροφή ορισμένων οστών, που λανθασμένα δόθηκαν σε συγγενείς πεσόντων.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η διοργάνωση σύσκεψης στην Αθήνα ή στη Λευκωσία με τη συμμετοχή όλων των φορέων και οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο ζήτημα των αγνοουμένων, προκειμένου να συντονιστεί η δράση σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο. Η σύσκεψη θα διεξαχθεί πριν το τέλος του 2019. Ο κ. Φωτίου συναντήθηκε, επίσης, με την Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας.

Ο κ. Φωτίου είχε επίσης συνάντηση με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, κατά την οποία αποφασίστηκε η διοργάνωση στην Αθήνα ειδικής εκδήλωσης για το ζήτημα των αγνοουμένων στις αρχές του 2020. Τέλος, ο Επίτροπος Προεδρίας είχε συνάντηση με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Κυπριακού του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, τον οποίο ενημέρωσε για το ζήτημα των αγνοουμένων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης (Δ) με τον επίτροπο Προεδρίας της Κύπρου Φώτη Φωτίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: