Σε μείωση των θέσεων εργασίας της κατά 9.000 προχωρεί η Deutsche Bank

FILE PHOTO: Το κτήριο της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη. EPA, ARMANDO BABANI




Στις μισές, από τις περίπου 18.000 προβλεπόμενες μειώσεις θέσεων εργασίας στη Γερμανία, σκοπεύει να προχωρήσει η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank, καθώς βασίζεται στις εξοικονομήσεις από τις μονάδες λιανικής τραπεζικής για να μπορέσει να πετύχει μείωση του κόστους, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η Deutsche Bank απασχολούσε περίπου 41.700 άτομα στην εγχώρια αγορά της Γερμανίας στο τέλος του 2018, από τους συνολικά 91.700 εργαζομένους που εργοδοτεί παγκοσμίως.

Εκτός από την Γερμανία, σύμφωνα με το Bloomberg, το Λονδίνο θα πληγεί ιδιαίτερα σκληρά από τη μείωση των θέσεων εργασίας της τράπεζας, εν μέρει λόγω του Brexit, ενώ οι ΗΠΑ ενδέχεται να έχουν μικρότερο μερίδιο περικοπών στις θέσεις εργασίας όταν η τράπεζα εγκαταλείψει τις δραστηριότητες της που έχουν να κάνουν με χρηματιστηριακές συναλλαγές, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας Christian Sewing παρουσίασε στις αρχές Ιουλίου την πιο ριζική αναδιάρθρωση της Deutsche Bank στην πρόσφατη ιστορία της, με τη μείωση των θέσεων εργασίας να αποτελεί βασικό κομμάτι του σχεδίου αναδιάρθρωσης.

Η κλίμακα των προβλεπόμενων μειώσεων στη Γερμανία μπορεί να εκπλήξει τους αναλυτές, αφού ο Διευθύνων Σύμβουλος είχε προηγουμένως υποδείξει ότι η χώρα θα δει το «δίκαιο» μερίδιο της στις περικοπές θέσεων εργασίας.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, η εξέλιξη αυτή έρχεται τη στιγμή που υπάρχει οικονομική επιβράδυνση στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης και αυξάνεται ο κίνδυνος ύφεσης της γερμανικής οικονομίας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο μεγαλύτερος αριθμός των εργαζομένων της Deutsche Bank βρίσκεται στη Γερμανία σε ποσοστό 45,4% και ακολουθεί η Ινδία σε ποσοστό 13,3%. Στις ΗΠΑ απασχολείται το 10,1% του προσωπικού της τράπεζας, στο Ηνωμένο Βασίλειο το 8,7% και στην Ιταλία το 4%. Στον υπόλοιπο κόσμο απασχολείται το 18,5% του συνολικού προσωπικού της γερμανικής τράπεζας.

«Δεν γνωστοποιούμε λεπτομέρειες σχετικά με τις προγραμματισμένες περικοπές θέσεων εργασίας σε περιφερειακό ή τμηματικό επίπεδο», ανακοίνωσε η τράπεζα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Επικοινωνούμε άμεσα με το συμβούλιο των εργαζομένων μας και με τους υπαλλήλους μας σχετικά με τις θέσεις εργασίας και τις επιλογές που διαθέτουν», σημειώνει.

Η Deutsche Bank είναι μια από τις πολλές μεγάλες τράπεζες που ανακοίνωσαν πρόσφατα μειώσεις του προσωπικού τους, αν και η προσπάθεια αυτή της γερμανικής τράπεζας είναι η μεγαλύτερη που υπήρξε ποτέ.

Η HSBC Holdings Plc επιδιώκει να απαλλαγεί από 10.000 εργαζομένους, κυρίως μέσω της πώλησης των λιανικών εργασιών της στη Γαλλία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα πρόσωπο που γνωρίζει το θέμα.

Συνολικά, οι ευρωπαϊκές τράπεζες ανακοίνωσαν σχέδια που στοχεύουν σε περικοπές θέσεων εργασίας που ξεπερνούν τις 50.000, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Με πληροφορίες από Bloomberg, ΚΥΠΕ

 

Σε θυρίδα θα ήταν πιο ασφαλές…: Ρολόι αξίας 800 χιλιάδων ευρώ εκλάπη από το χέρι επιχειρηματία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: