Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα: “Απεργούν λίγοι, ταλαιπωρούνται πολλοί” λέει ο Μητσοτάκης

Γενική άποψη από την πορεία μελών του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, Αθήνα, Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2019. 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει για σήμερα συνδικαλιστικές οργανώσεις Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες κατά του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου της Κυβέρνησης και με βασικό αίτημα την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ




«Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί!», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρεμβαίνοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τετάρτης.

Σημειώνουμε ότι χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους ανταποκρινόμενοι στις εκκλήσεις των συνδιακαλιστικών τους οργανώσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι οι κινητοποιήσεις οφείλονται στις αντιδράσεις ορισμένων επαγγελματιών του συνδικαλισμού στη διαφάνεια, καθώς -όπως γράφει- «έχουν χάσει την επαφή τους με τον κόσμο της εργασίας και που δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επιθυμούν περισσότερη συμμετοχή και δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν».

Σημειώνει ακόμα ότι «οι πλειοψηφίες (πρέπει) να είναι αυτές που θα αποφασίζουν για τη στάση των εργαζομένων, θεσπίζοντας, προαιρετικά, και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» και στέκεται «στο πλευρό των εκατομμυρίων πολιτών που σήμερα δοκιμάζονται γιατί έτσι το θέλησε μια μειοψηφία».

Όλη η ανάρτηση ακολουθεί:

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η Ελλάδα

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα καθώς εργατικά συνδικάτα και ομοσπονδίες έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για την κατάθεση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση.

Στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούνται δύο πορείες. Η πρώτη στις 10:30 από το ΠΑΜΕ και η δεύτερη μία ώρα αργότερα από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Ακινητοποιημένο όλο το 24ωρο θα παραμείνει το Μετρό και τα τρένα, ενώ λεωφορεία και τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, τραπεζικοί υπάλληλοι, οικοδόμοι και εκπαιδευτικοί συμμετέχουν στην απεργία ενώ δεμένα θα μείνουν και τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Παρέλυσε η Ελλάδα: Απεργιακές κινητοποιήσεις από συνδικαλιστές, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: